Ми у Facebook
29.01.2013, 09:00

Рівнянки все частіше почали обирати… натуральне мило

Мило… засіб гігієни, яким ми користуємось щодня і навіть не задумуємось про те яким воно повинне бути насправді. При виборі мила ми керуємося лише: його запахом, кольором, консистенцією (рідке чи тверде) та інколи привабливим виглядом. Як виявилося – дарма…
Ось що розповідає про звичайне мило лікар-дерматолог, В'ячеслав Філончук:
«- Зазвичай до складу звичайного мила окрім води, гліцерину та миючих засобів входять синтетичні компоненти, які прискорюють та спрощують виробництво, в той же час вони завдають більше шкоди нашій шкірі аніж користі. Цей факт виробники звичайно приховують та маскують за гарними назвами та креативним дизайном упаковок. При використанні такого мила споживачі можуть відчути певний дискомфорт, сухість шкіри, інколи можуть проявитися і алергічні реакції».

Зараз на ринку існує великий асортимент мила, серед якого можна знайти корисне, натуральне.

Натуральне мило ось уже десятки років підряд є популярним та визнаним серед великого відсотка споживачів. Таке мило створюється вручну і зазвичай маленькими порціями. При виготовленні натурального мила використовуються виключно рослинні олії. Мабуть через це рецепти виготовлення межують із фітотерапією, аромотерапією тощо. Таке мило не містить в собі хімікатів, барвників та тваринних жирів.

Основними властивостями натурального мила є: бакторецидна, антисептична та протизапальна дія, а також гіпоалергенність.

Натуральне мило можна купити у спеціалізованих магазинах, або ж самому виготовити його вдома, для чого потрібні наступні інгредієнти:
1.олії (оливкова, пальмова, кокосова)
2.ефірні олії
3.базові олії (з кісточок винограду тощо)
4.додаткові елементи: дьоготь, сухоцвіти, мелене кава, соти, сік тощо.
5.Формочки для відливання мила.

У любому випадку слід пам’ятати, що самому експериментувати із миловарінням не варто, краще кілька разів передивитись відео уроки в Інтернеті.

Ось як про натуральне мило відгукуються рівнянки:


Олена, 32 роки (домогосподарка): натуральним милом користуюсь вже більше десяти років. Дуже задоволена, оскільки воно не сушить шкіру та не викликає подразнення.


Галина, 24 роки (економіст): два роки назад подруга на день народження подарувала цілий набір натурального мила. Сподобалось, і зараз ним продовжую користуватись.


Катерина, 56 років (продавець): колись весь час купувала натуральне мило на ринку. Тепер варю його сама та дарую усім родичам та друзям. Із теперішньої екологією потрібно старатись користуватись усім натуральним.





На правах реклами