Ми у Facebook
30.01.2013, 14:50

Парканами з центру Рівного обгороджують Ювілейний

Паркани, що відділяють проїжджу частину від тротуарів, на вулиці Корольова у Рівному (мікрорайон Ювілейний) з’явилися ще в середині грудня. Встановили їх так, що перекрили доступ не лише до зупинки громадського транспорту (“Динамо”), а й регульований світлофором перехід.
Втім, уже за деякий час проблему вирішили: зупинку перенесли ближче до вулиці Соборна, а навпроти світлофору... зняли одну секцію.

Рівне позбувається історичних парканів [+Фото]

- Ініціатива перенести зупинку виросла з кількох напрямків. По-перше, були звернення батьків, діти яких йдуть тією дорогою у школу (неподалік переходу знаходиться дві школи — ЗОШ №8 та НВК школа-ліцей №19 — та два дитячі садочки - №39 та №33 — авт.), - розповів начальник міського управління житлово-комунального господарства Іван Гема. - По-друге, там було ДТП, після якого ДАІ закидало нас приписами про перенесення зупинки. Почалося все красиво, але потім пригальмувало. Адже казначейство припинило фінансування, і ми не змогли завершити роботу. Так не змогли перенести світлофор. Спершу встановили навпроти нього огорожу, але вимушені були її зняти. Тобто з’явилися нюанси. Якщо ШЕУ могло проводити роботи, то фірма, яка мала переносити світлофор, сказала, що без грошей його переносити ніхто не буде. Ці роботи будуть закінчені цього року.

Нова зупинка на вулиці Корольова
Нова зупинка на вулиці Корольова


Нова зупинка розташовується навпроти перукарні і магазину, тож цілком логічно було, аби саме вони її й облаштовували. Принаймні така практика вже неодноразово спрацьовувала у місті. Наприклад, зупинки в обмін на розташування оформляли ПриватБанк на автовокзалі та власники аптеки на площі Перемоги.

Стара, нині загороджена, зупинка "Динамо"
Стара, нині загороджена, зупинка "Динамо"


- Ніякий бізнес не має відношення до цієї зупинки. На її місці вони влаштували собі парковку для клієнтів, тому навіть проти були перенесення, - запевнив Іван Гема. - Ми замовили проект і стало зрозуміло, що це єдиний вихід, як розвантажити той вузол. Хоча навіть у такому вигляді не всі проблеми вирішені. Адже там і дорога і виїзд з будинків, тому завжди лишається можливість, що хтось побіжить повз загорожу. Все ж місто ми не огородимо. Але по максимуму постаралися задовольнити вимоги ДБНів, правил дорожнього руху і розвантажили перехрестя.

Куди поділись "історичні" паркани Рівного?

За словами головного комунальника, ближче до нової зупинки перенесуть і світлофор. Зроблять це, “коли будуть гроші”. А от на нову огорожу не витрачалися, використали ту, що раніше стояла у центрі міста.

- Провели її реставрацію, і встановили в інших місцях. Тут нам ніхто нічого не закине. Планувалося більше, але все упирається в кошти, - зазначив Іван Гема.





На правах реклами