Ми у Facebook
30.01.2013, 15:43

Керівництво рівненського ринку не платило податків за оренду місць

За три роки в бухгалтерському обліку ринку не відображено близько 13 мільйонів гривень.
Про це порталу OGO.ua повідомив прес-офіцер УПМ ДПС у Рівненській області Олександр Мрозович.


Співробітники податкової міліції ДПС у Рівненській областівикрили злочинну діяльність посадових осіб одного з рівненських ринків.

Встановили, що за останні три роки кошти за оренду з більш як третини торгових місць керівництво ринку клало собі до кишені, не сплачуючи податків та інших обов’язкових платежів з цих доходів.

- Опинившись на базарі, підприємці намагалися гідно працювати, і незважаючи на те, як йде торгівля, чи є прибуток, старанно сплачували усі виставлені їм рахунки за оренду, - каже Олександр Мрозович. - Співробітники податкової міліції звернули увагу на те, що кількість офіційно та документально заявлених торгових місць на території ринку не відповідає дійсності. Встановили, що реальна цифра торгових місць значно більша від офіційної. Провівши слідчі дії та обшук офісу ринку податківці вилучили докази, серед яких чорнова бухгалтерія. За результатами податкової перевірки злочинної діяльності дирекції ринку, встановили, що за три роки в бухгалтерському обліку не відображено близько 13 мільйонів гривень, отриманих від підприємців, які сплачували за оренду торгових площ та інші платежі. В підсумку даному підприємству було донараховано понад 3,5 мільйони гривень податків, а відносно його службових осіб відкрито кримінальне провадження за найтяжчою, третьою частиною ст. 212 Кримінального кодексу України «умисне ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах».

За цей злочин передбачене покарання у вигляді штрафу від 15 до 25 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією майна.

Обвинувачені в умисному ухиленні від сплати податків мають право, передбачене Кримінальним кодексом України, уникнути кримінальної відповідальності, якщо до притягнення до кримінальної відповідальності сплатять податки, а також відшкодують шкоду, завдану державі (Це прописано в четвертій частині статті 212)





На правах реклами