Ми у Facebook
31.01.2013, 12:52

Які документи потрібні для реєстрації шлюбу

Які потрібно документи для того, щоб написати заяву?

Головний спеціаліст Рівненського міського відділу ДРАЦС Тетяна ФРАНКІВ розповідає, що чинне законодавство дозволяє укладати шлюб у будь-якому відділі РАЦС незалежно від місця реєстрації. Для того, щоб подати заяву про реєстрацію шлюбу, необхідно взяти з собою паспорти громадян України. Якщо раніше людина була у шлюбі, — документи, які підтверджують припинення попереднього шлюбу. Окрім того, треба мати з собою ідентифікаційний код, адже потрібно буде сплатити державне мито. Реєстрація шлюбу відбувається по закінченню місячного терміну після подання заяви про шлюб.

Що треба знати про весільну фату

Місячний термін подання заяви може бути скорочений, якщо є поважні причини, але це повинно підтверджуватися документально. Приміром, якщо жінка вагітна, то має бути медична довідка. Якщо наречені не можуть прибути до відділу в призначений день реєстрації, то згідно з їх спільною заявою строк такої реєстрації може бути перенесений на інший день. Окрім того, наречені зобов’язані інформувати одне одного про стан свого здоров’я.

Вибираємо дату весілля в 2013 році

Урочиста реєстрація шлюбу проводиться у п’ятницю та суботу. І, як виняток, у неділю, якщо є бажаючі, але для цього їм необхідно завчасно звернутися.

Куди звертатися?

м. Рівне, просп. Миру, 13

Рівненський міський відділ ДРАЦС

Прийомні дні: вівторок: з 10.00 до 20.00, четвер: з 10.00 до 12.30, обідня перерва з 13.00 до 14.00.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ