Ми у Facebook
31.01.2013, 12:05

Війна із сусідами по-рівненськи [+ПОРАДИ]

Сусіди – це ті люди, яких, як і батьків, не обирають. Інколи вони для нас є частинкою сім’ї, а інколи ворогами №1…
Скільки неприємностей можуть завдати не у міру шумні сусіди – знають абсолютно всі. Від цієї напасті не застрахований ніхто, і не важливо, чи Ви проживаєте у багатоповерхівці чи у приватному будинку.

Постійний гамір зі сторони сусідського двору, депресивний стан у результаті – це далеко не те «солодке життя», про яке ми мріяли, коли купували квартиру, чи облаштовували ділянку під барбекю на дачі. Що робити, коли сусіди занадто шумні? Змиритися та мовчати - чи влаштувати справжню війну?

«Жіночий клуб» пропонує Вам відстояти свої права на спокійне та комфортне проживання у власному домі. Отож, як вгамувати шумних сусідів?

Домовитися
Перше, що потрібно зробити — спробувати домовитись із сусідами. Багато хто навіть і не здогадується, що гучна музика посеред ночі чи звук дрельки за стіною о сьомій ранку або у вихідний день приємні далеко не кожному. Тому у першу чергу потрібно постаратися їм це пояснити і спробувати дійти компромісу.

Але даний спосіб діє далеко не завжди. Одні порушники спокою погоджуються із всіма претензіями, але все рівно продовжують шуміти, інші взагалі не йдуть на контакт, вважаючи, що у своїй квартирі вони можуть робити все що забажають.

Чи ефективна помста?
Деякі мешканці, доведені відчаю шумними сусідами, розпочинають активну війну шляхом маленьких капостей, наприклад, влаштують “ароматний” сюрприз на доріжці перед дверима, або заллють монтажною пінкою весь периметр дверей. Така ситуація все більше стає схожою на психічний розлад. Такі способи боротьби із сусідами малоефективні та небезпечні. По-перше, якщо Ви почнете шуміти голосніше за своїх сусідів, всі інші мешканці почнуть нарікати вже на вас. А по-друге, якщо Ви надумаєте використати метод маленьких капостей — це може принести за собою матеріальну відповідальність перед правоохороними органами.

Звукоізоляція
Такий варіант із шумом може бути корисним, якщо дратуючих звуків із сусідніх квартир неможливо уникнути: наприклад, змусити замовчати і не плакати маленьку дитину. Або пересуватися по квартирі, не торкаючись підлоги, чи не користуватися меблями Ваші сусіди також не зможуть.

Наразі існує багато матеріалів та різноманітних будівельних технологій, які допоможуть Вам ізолювати квартиру від сторонніх шумів. Але існують у цього методу і свої недоліки — він занадто дорогий і дозволити його собі може далеко не кожен середньостатистичний рівнянин.



Як домовитись із міліцією?
Найбільш суворий спосіб боротьби із шумними сусідами — звернутись до офіційної інстанції. Можна поскаржитись, у письмовій формі, колективним зверненням, або ще краще — у самий запал шумної вечірки зателефонувати за номер “102”. Усі відмовки у даному випадку є незаконні — працівники міліції повинні реагувати на кожне звернення. Тому, коли сусідський шум буде знову Вас діставати - сміливо дзвоніть до міліції.



Санстанція — Ваш помічник
Ще однією організацією, куди можна поскаржитись, є санепідемстанція. Ви пишете заяву, а її працівники заміряють рівень шуму у вашому домі. Якщо він перевищує допустимі норми, видають постанову на усунення даного порушення. Такий спосіб підходить для боротьби із кафе, ресторанами й іншими шумними місцями. В особливо “важких” випадках — господарям таких закладів можуть навіть видати офіційне попередження про можливість закриття його закладу.

Отож, як бачимо, методів боротьби із шумними сусідами є дуже багато, але давайте краще дотримуватись позиції Кота Леопольда і згадаймо його слова: “Ребята, давайте жить дружно!”.





На правах реклами