Ми у Facebook
03.02.2013, 11:18

У Рівному молодь провела акцію на підтримку сумських "політв'язнів"

Представники різних громадських організацій Рівного провели акцію протесту на підтримку студентів, засуджених у Сумах за нанесення на будівлі міста графіті, яке, згідно із рішенням суду є непристойним зображенням.
Близько 15 молодих людей із національними прапорами пройшлися від залу органної музики до майдану Незалежності, вигукуючи гасла "Слава Україні!" - "Героям Слава!" та "Саджайте злочинців, а не українців!".

Також учасники акції тримали в руках такі ж зображення, які малювали сумські студенти.

- Вчора посадили хлопців за трафаретне графіті, завтра
вони посадять за написаний коментар в Інтернеті, - говорить співорганізатор акції, представник громадської організації "Активна Молодь" Тарас Давидюк. - Потім активістів саджатимуть і репресуватимуть за висловлені думки.



Власне за графіті постраждали двоє студентів, Ігор Ганненко та Володимир Никоненко. Проте Ігоря та ще двох студентів звинувачують ще й у заплямовуванні фарбою стін єврейського центру "Хесед Хаїм" та нанесення написів антисемітського змісту.

- Ми знаємо, що такі дії були й не виправдовуємо їх, - говорить Тарас Давидюк. - Проте одних із звинувачених малював лише графіті, і його саме у цьому звинувачують. Це й збурило активну молодь по всій країні, адже це виглядає як ніщо інше як політично вмотивоване рішення.



Наразі, згідно із рішенням суду Ігор Ганненко отримав 1 рік і 8 місяців, а Володимир Никоненко отримав 1 рік трудової колонії.

Подібні акції відбулися у різних містах України.





На правах реклами