Ми у Facebook
03.02.2013, 18:10

У Рівному юнаки та дівчата "тягали" гирі й боролися за чемпіонство

Понад 60 дівчат та хлопців з усієї області зібралися у Рівному, аби позмагатися у вправах із гирями. Всі вони стали учасниками першого у 2013 році Чемпіонату Рівненщини з гирьового спорту. Переможці отримали не лише пам'ятні кубки, а й можливість позмагатися на Чемпіонаті України.
Готуємося в липні проводити в Рівному всеукраїнський турнір "Бурштинові зорі"

- Це змагання серед студентів, - розповідає президент Рівненської обласної асоціації гирьового спорту Оксана Маліновська. - Всі вони - наша надія, майбутні чемпіони й майстри спорту. Дівчат правда менше ніж хлопців, але вони теж змагаються.

Дівчата та хлопці змагалися у різних вагових категоріях, проте, якщо хлопці змагалися й поштовху та ривку, то дівчата лише у ривку.

Більше фото зі змагань - у фотогалереї

- Я лише рік займаюся рік, - розповіла учасниця змагань Руслана Котелюк. - Того року їздила на обласні змагання і здобула третє місце. У цей спорт мене привела подруга, яка уже два роки займається. Я прийшла й мені сподобалось.



Якщо хтось із спортсменів-учасників лише починає свій шлях до великих нагород, то дехто з них встиг уже заявити про себе на весь світ.

- Торік я виграв Чемпіонат світу серед юнаків та дівчат, що проходив у місті Токмак Запорізької області, - розповідає учасник змагань Олександр Новак. - Змагання хороші, є серйозні конкуренти, але ставлю собі за мету через ці змагання пробитися на всеукраїнські, а потім знову на чемпіонат світу.

Більше фото зі змагань - у фотогалереї

По завершенні змагань обличчя спортсменів світилися від щастя й вони залюбки фотографувалися із здобутими кубками, медалями та пам'ятними призами.



- Вірила у власні сили, тому й вдалося перемогти, - розповіла по завершенні змагань "новоспечена" чемпіонка Рівненщини з гирьового спорту Руслана Котелюк. - Результатом задоволена, але обов'язково буду його покращувати.

Як зазначила Оксана Маліновська, переможці змагань представлятимуть Рівненщину на Чемпіонаті Україні, який стартує наприкінці лютого у Нікополі.

Усі переможці змагань:

Дівчата:
до 50 кг - Олена Грановська
до 60 кг - Анастасія Бондар
Понад 60 кг - Руслана Котелюк

Юнаки:
До 55 кг - Віталій Коблюк
До 65 кг - Сергій Жура
До 70 кг - Іван Сердюк
Понад 75 кг - Микола Вільковський
До 80 кг - Сергій Антонюк
Понад 80 кг - Олег Ващук





На правах реклами