Ми у Facebook
05.02.2013, 11:20

На Рівненщині батьки не пустили дітей в аварійну школу

Старенька школа у селі Степангород, в якій навчаються понад 400 дітей, залишилася практично без учнів. Батьки школярів, стурбовані тим, що дах школи може от-от завалитися, вирішили дітей на уроки не пускати. Натомість районна влада вважає, що навчатися у школі можна.
Проблеми зі школою у селі Степангород Володимирецького району тривають уже не перший рік. Старенька школа, що була збудована ще у 1967 році руйнується. Батьки учнів уже не раз просили місцеву владу посприяти у будівництві нової школи, проте грошей на нове будівництво поки не знайшлося. Втомившись терпіти, громада села вирішила протестувати, адже дах школи може просто не витримати й обвалитися.

- Вона все життя в аварійному стані, - говорить один з активних ініціаторів протесту, житель с.Степангород Віталій Наконечний. – Торік ремонтували її, то дах лише трішки підлатали, а говорять, що мільйон витратили. Тепер там дуже сильно прогнулася балка, яка може взагалі зламатися. Всі батьки вимагають будівництва нової школи, а нам говорять тільки про ремонт. Там немає уже що ремонтувати…

Віталій Наконечний додає, що така ситуація не лише зі школою. У селі кілька років тому збиралися будувати дитячий садок, але, каже, всі будматеріали розікрали злодії.

- У нас досить висока народжуваність, - говорить Віталій Наконечний. – Тому без садочка і школи – ніяк. Жахлива ситуація також з місцевим фельдшерсько-акушерським пунктом, який щороку ремонтують, але він у такому стані, що штовхни його - й він завалиться.

Через проблему зі школою батьки вирішили від 5 лютого не пускати своїх дітей до аварійного навчального закладу й звернулися до районної та обласної влади з проханням вирішити проблему.

- Дев’ятеро чоловік їздили на прийом до голови Рівненської ОДА Василя Берташа, й він пообіцяв прислати відповідну комісію, - говорить Віталій Наконечний.

Наразі громада села Степангород зібралася на протест біля місцевого клубу й чекає на приїзд комісії з Володимирецького району, що має обстежити стан школи.

Фото не є прямою ілюстрацією до матеріалу





На правах реклами