Ми у Facebook
05.02.2013, 18:10

Їжа, яка допоможе рівненським школярам стати відмінниками [+ПОРАДИ]

Як відомо, головний мозок школярів до їжі дуже вибагливий. Мало того, для нормальної життєдіяльності мозку потрібно значно більше поживних речовин, ніж, наприклад, ниркам або печінці. Тож які продукти допоможуть Вашому чаду стати “вундеркіндом”?
Причини поганої успішності ми звикли шукати де завгодно: здібності дітей, їх характер, навіть у вадах дітей - лінь і відверте нехлюйство... І заходи ми вживаємо відповідні: караємо, вмовляємо і т.д.

Якщо дитина у школі отримує погані оцінки, не спішіть наймати репетитора. Спробуйте краще скоригувати меню школяра.

“Жіночий клуб” пропонує десять видів продуктів, які обов'язково повинні бути у меню відмінника.

1.Йогурт та молоко. Давайте дітям на сніданок перед школою несолодкий йогурт, молоко, ряжанку або кефір. Молочні продукти багаті на протеїн та вітаміни групи Б. Саме вони є важливим компонентом для росту мозкової тканини.

2.Бобові. Корисними є квасоля, горох та нут (баранячий горох) завдяки вмісту протеїну і складних вуглеводів. Їх можна їсти з будь-якими томатними соусами, або у салаті.

3.Яловичина. М'ясо є джерелом цинку та заліза, що сприяє поліпшенню когнітивної функції мозку. Вживання нежирного м'яса разом з їжею допоможе організму краще засвоювати залізо.

4.Ягоди. Вишня, малина, ожина, чорниця, полуниці та ін. містять антиоксиданти і запобігають раковим захворюванням. Вчені з’ясували, що чорниця та полуниця покращують пам'ять, а насіння в малині, ожині, полуниці багаті на омегу-3. Свіжі ягоди можна додавати в салат, мюслі або їсти просто свіжими.

5.Арахісове масло. Джерелом вітаміну Е та антиоксиданту завжди був арахіс. Він слугує захистом нервових мембран в мозку. Арахісове масло найкраще смакує із свіжим хлібом та какао.



6.Лосось. Морська риба містить в собі корисну для мозкової функції жирну кислоту омега-3. Вона покращує когнітивну функцію мозку. Дитині можна давати з собою бутерброд із смаженим лососем і овочами.

7.Вівсянка. Овес — це кращий сніданок для дитини, оскільки містить в собі цинк, вітаміни В та Е. Дані елементи і вітаміни допоможуть Вашому школяреві повністю реалізувати свій інтелектуальний потенціал. Вівсянка із медом — смачний та ситний сніданок.

8.Різнокольорові овочі. Морква, помідори, брокколі, шпинат, болгарський перець та кукурудза — містять в собі великий відсоток антиоксидантів, які оновлюють пошкоджені клітини. Дитині щодня потрібно давати нарізані овочі або робіть соуси до макаронів із овочевими інгрідієнтами.

9.Цільне зерно. Дитячий мозок для нормального функціонування вимагає глюкозу, яка міститься в цілісному зерні. Тому купуйте борошняні вироби із невибіленого цільного борошна або печіть хліб самі.

10.Яйця. Жовтки містять холін, елемент, що покращує пам'ять. Тому школяреві важливо щодня їсти омлет із великою кількістю свіжих овочів.

Як висновок, можна сказати одне: давай дитині в школу правильні бутерброди: з рибою або яловичиною замість ковбаси. Що стосується овочів і фруктів, то коментарі тут, як кажуть, зайві. Тому давайте наших дітей годувати правильно та разом радіти їхнім успіхам у школі!





На правах реклами