Ми у Facebook
05.02.2013, 17:20

У Рівному - новий начальник управління культури і туризму

Начальником управління культури і туризму призначили Валерія Марченка.
Відповідно до розпорядження міського голови Рівного від 01.02.2013 №41-ос було призначено Марченка Валерія Віталійовича на посаду начальника управління культури і туризму виконавчого комітету Рівненської міської ради.

Про це повідомили з прес-служби Рівненської міської ради.

Працював директором Рівненської музичної школи №2, пізніше був призначений на посаду директора Рівненського міського Будинку культури.

Досьє
Марченко Валерій Віталійович - директор КЗ «Міський Будинок культури» м. Рівне, член національної спілки театральних діячів України, член національної всеукраїнської музичної спілки.

Марченко Валерій Віталійович народився 29.11.1962 р. в м. Городок Львівської області, закінчив Золочівську музичну школу по класу фортепіано і труби, диригентсько-хоровий відділ Львівського державного музичного училища (1977-1981 рр.) та композиторський факультет Львівської державної консерваторії ім. Лисенка, клас ст. викладача Флиса В.В., (1981-1986 рр.) .

Після закінчення консерваторії проходив службу у лавах Збройних Сил в ансамблі Пісні і танцю Прик В.О., де удосконалював свої професійні та організаторські можливості.

Одразу після закінчення служби (1987) працював старшим викладачем Рівненського педагогічного інституту ім. Д.З. Мануїльського на кафедрі теорії та гри на муз. інструментах. Засновник Народного ансамблю пісні і танцю «Веснянка», який став лауреатом та дипломантом фестивалів та конкурсів в Україні, Росії та Сполучених Штатах Америки.

У 1993-1996 р.р. Марченко В.В. поєднував роботу старшого викладача кафедри теорії та історії музики і гри на фортепіано у Рівненському інституті культури із написанням пісень для Народних артистів України П. Зіброва, В. Петріва, М. Фарини , Заслуженого артиста України П. Мрежука , гуртів «Тартак», «Осінній дощ», «Невже» та інших. Це і „Шануймось, панове”, „Многая літа” і багато інших...

Із 1996 р. працював завідуючим музичною частиною Рівненського обласного театру ляльок, де ще більше розкрив свій творчий потенціал композитора і створив музику до 26 дитячих вистав і 2-х дитячих опер, які знаходяться в репертуарних планах Рівненського, Івано-Франківського та Хмельницького театрів ляльок та Рівненського музично-драматичного театру.

Велику увагу приділяє написанню пісенного репертуару для дітей (більше 300 пісень).

У вересні 2004 р. Марченко В.В. призначений на посаду директора дитячої музичної школи № 2 м. Рівне.

Валерій Марченко є засновником ГО «Центр мистецтв «Світ молодим», ініціатором та організатором Благодійної акції-концерту «Допоможи дитині» (24.12.1999), Благодійної дитячої акції « Діти – наше майбутнє» (20.05.2001, 19.12.2002), акцій „Я люблю рідне місто”, „Чужих дітей не буває” (2007 р.), автором ідеї створення та творчим директором Молодіжного фестивалю мистецтв «Музична толока» (травень 2003 р.), директором Міжнародного фестивалю „Партнерське музикування” між містами побратимами (Рівне 2007, 2009 рр.)

За професійне мистецтво і сумлінну працю в ім’я розбудови України Марченко В.В. був нагороджений грамотами обласних, міських виконавчих органів, грамотами міського голови м. Рівне, грамотою екс-президента США Біла Клінтона, визнаний переможцем відкритого рейтингу популярності міста «Гордість міста» як кращий композитор та аранжувальник (2003), як кращий дитячий композитор у м. Львові (2007 р.).

У 2010 році видавництвом «Бізнес поліграф» м. Київ випущена книга дитячих пісень «Бурштинові нотки» композитора Валерія Марченка, яка була представлена на 55 міжнародному книжковому ярмарку в м. Варшава (Польща).

Національними аудіокомпаніями випущено біля 40 касет і дисків, у яких вміщено твори Валерія Марченка.

За матеріалами сайту Рівненського міського будинку культури.

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Заклади культури — в одну структуру
Колектив музичної школи №1 пікетує сесію Рівнеради [ФОТО+ВІДЕО]
Музична школа №2 — кузня професійних музикантів





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ