Ми у Facebook
06.02.2013, 18:40

У Рівному поетичні читання “Просто неба” зібрали повний зал [+Фото]

На жаль, Рівне не часто називають містом, у якому є активне поетичне життя. Але організація “Література.rv” намагається своїми заходами змінювати ситуацію на краще. Взяти хоча б, до прикладу, творчий вечір “Бу-Ба-Бу”, який у вересні того року зібрав більше 600 глядачів. Але зовсім інша справа, коли читають молоді і невідомі поети.
Нехай кіноклуб “Gonzo” – не драмтеатр, але у неділю, 3 лютого, на поетичних читаннях «Просто неба» там зібралося майже 60 глядачів, тож ліміт залу був перевищений на десяток осіб. На щастя, тісно не було нікому, так як учасників зайняли місця на сходах, розповіли OGO.ua організатори заходу.

Склад читців був доволі сильний. Не було таких авторів, які випадали із загальної концепції заходу чи були не сприйняті слухачами. Лірика органічно звучала поруч із сатирою, дівчата шокували і сильними текстами, а хлопці – надзвичайною ніжністю деяких віршів.

Молода поезія у Рівному існує. Доведено! [Анонс]

– Захід мені дуже сподобався, – розповідає глядачка Вікторія Іллюк. – Особливо вразила творча атмосфера і талановиті особистості, які поділилися зі мною своїми віршами. Цей захід відкрив для мене надзвичайно цікавий новий світ.
Загалом було 14 учасників. Традиційний рівненський авторський склад доповнювали гості із Бродів (Львівська область), Луцька, Тернополя, Івано-Франківська та Києва. Серед них особливу симпатію публіки завоювала Катерина Танчак (переможниця зимового поетичного конкурсу «СвітлоFor ІІ»), Олег Куліков (прозаїк із поетично-іронічними нахилами) та Роман Романюк (учасника літературного об’єднання «Плита»).



– Була дуже хороша атмосфера: хотілось жартували та коментувати те, що відбувалося на сцені, – пригадує одна із читців Олександра Корчевська. – На це автори досить вдало по-дружньому віджартовувались. Поезія була строкатою, тому запам'ятались майже всі учасники. Але цей "Просто неба" приємно здивував і презентацією самих людей, і діалогом ведучих, а особливо – вимогою вільно декламувати. Для когось із авторів, та і для мене, це стало випробуванням, але все ж – це хороший мотив.



У свою чергу організатори говорять, що вже не дочекаються весни та теплої погоди, щоб провести читання на свіжому повітрі.

У Рівному молодь просто неба читала вірші [+Фото]

– Зручні приміщення – це добре, але хочеться вже повернутися до свіжого повітря, пледів та кариматів. До того ж ми зрозуміли, що вже переросли приміщення кіноклубу, тому надалі нам потрібно буде вже більше місця для глядачів. Тому на природі, звісно, краще.



Наступні поетичні читання будуть проведені в другій половині квітня чи на початку травня. Самі тоді проект святкуватиме рік і організатори обіцяють підготувати щось особливе.





На правах реклами