Ми у Facebook
07.02.2013, 09:34

На Рівненщині мають негайно розпочати ремонт автодоріг

Прем’єр-міністр Микола Азаров доручив віце-прем’єр-міністру Олександру Вілкулу взяти під особистий контроль організацію невідкладного ремонту та підготовку до планових ремонтів автошляхів. Відповідне доручення глава уряду під час засідання уряду 6 лютого 2013 року.
Про це повідомили в департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

«Треба разом з Міністерством фінансів розглянути стан справ у регіонах і терміново надати допомогу там, де місцевих сил недостатньо. А разом з Укравтодором розробити оптимальний план-графік ремонту доріг державного значення», - розпорядився Азаров.

Прем’єр-міністр наголосив на значному погіршенні автошляхів внаслідок складних погодних умов цьогорічної зими. «Минулого року в країні було 20 106 об'єктів з будівництва, ремонту та утримання вулиць та доріг комунальної власності, які потребували негайного усунення пошкоджень. А скільки їх стане після цієї зими? Уявляєте собі, який масштаб робіт і які фінанси на це потрібні?», - зауважив він.

На Рівненщині фірма привласнила державні кошти, виділені на ремонт доріг

За його словами, у повному обсязі субвенція була використана лише у Дніпропетровській області. На рівні 92-98% – у Донецькій, Кіровоградській, Харківській, Миколаївській та Хмельницькій областях. Лише на 60-70% – у Одеській, Чернігівській, Закарпатській областях. Найгіршій стан справ у Тернопільській області, де субвенція була використана лише на 30%.

Рівненщина отримала на Пересопницю 8 млн гривень, на дороги — 77 млн гривень

«Хіба це робота, я питаю? Якими ж можуть бути дороги, якщо місцеві керівники неспроможні навіть використати ті ресурси, які надає держава? Ми не такі багаті, щоб будувати і утримувати погані автошляхи», - наголосив прем’єр-міністр, додавши, що зараз треба сконцентрувати ресурси і зусилля на негайному відновленні покриття у найбільш проблемних місцях.

Водночас Микола Азаров підкреслив, що люди добросовісно фінансують утримання дорожнього господарства, сплачуючи акцизний збір у вартості пального, і мають право користуватися пристойними дорогами.

[urlhttp://catalog.ogo.rv.ua/articles/toprint/2012-04-05/32834.html]Керівник Рівненщини Василь Берташ контролюватиме кожну копійку[/url]

Комунальники кажуть, що дороги руйнуються від перепадів температури.

Натомість Уряд рекомендував місцевим органам влади не проводити ремонт доріг за низьких температур.

Джерело: ZAXID.NET





На правах реклами