Ми у Facebook
07.02.2013, 17:17

В Україні другий місяць поспіль дорожчають продукти і ростуть тарифи

Сегодня

Овочі та фрукти подорожчали, а м’ясо і риба трохи подешевшали

Споживчі ціни в Україні демонструють помірне зростання вже два місяці поспіль. Інфляція у 0,2% була зафіксована переважно через подорожчання продуктів та росту тарифів ЖКГ у деяких містах.

Так, овочі виросли в ціні на 6,4%, фрукти - на 0,2%, хліб - на 0,7%, молоко - на 0,4%. При цьому м'ясо та риба подешевшали на 0,2% та 0,8% відповідно, пише "Коммерсант-Украина".

"Швидше за все, у найближчі місяці загальні темпи зростання цін на продукти харчування будуть на рівні січня - близько 0,3% на місяць", - вважає гендиректор Українського клубу аграрного бізнесу Володимир Лапа.

Крім продуктів, росли і тарифи ЖКГ. За даними Держстату, в січні вони підвищились на 0,4%, що стало найбільшим зростанням за останні 12 місяців.

"Поступово місцевій владі доводиться погоджуватися на корекцію цін, тому таке підвищення - тільки початок", - заявив колишній міністр з питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко.

За словами виконавчого директора Міжнародного фонду Блейзера Олега Устенка, підвищення тарифів ЖКГ практично неминуче, проте його вплив на інфляцію буде незначним. В середньому підвищення тарифів на газ на 30% дасть прискорення інфляції на 3%.

Він зазначив, що ще 3% дасть подорожчання продуктів харчування, тому за підсумками року інфляція буде на рівні 6-7%.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ