Ми у Facebook
08.02.2013, 15:30

Альпінізм - спорт не лише чоловічий! [+ІНТЕРВ'Ю]

Так стверджує юна спортсменка, учениця 11-го класу НВК №2, Павлюк Юлія.
Під час змагань зі скелелазіння, які проходили у Рівному на вихідних, "ГАЗЕТА" поспілкувалася з дівчиною.

— Я розпочала займатися цим видом спорту з восьмого класу, тобто вже чотири роки триває моє захоплення, — розповідає Юлія. — Мені зараз 16, я закінчую школу і планую в майбутньому обрати інститут, де будуть діяти такі ж гуртки, як і у нас у НВК №2. Не буду покидати альпінізм у жодному випадку.

З дитинства дівчина цікавилась гірською природою, різноманітними екскурсіями. Коли випала нагода, без зайвих думок розпочала тренуватися у шкільному гуртку скелелазіння.



— Як виявилося, це дуже важкий вид спорту, — зізнається школярка. — У першу чергу не фізично, а розумово. Ти маєш аналізувати, який крок повинен зробити, як переставити руки та ноги, щоб зробити наступний крок. Потрібні постійні тренування, звісно, двічі на тиждень щоранку і щовечора робити пробіжки. Регулярно беру участь у міських та всеукраїнських змаганнях. На них завжди переживаю, бо багато людей дивляться на тебе, слідкують за твоїми помилками. Головне — вчитися на чужих промахах, бо після детального аналізу ти зменшуєш шанси самій їх зробити. Батьки до мого захоплення ставляться позитивно, завжди мене підтримують. Особливо цікаво моїй мамі, по можливості намагається їздити зі мною у гори.



Юна спортсменка вважає, що не згодна зі словами, що, начебто, альпінізм є суто чоловічим спортом:

— Це мій спорт і моя хвороба на все життя!





На правах реклами