Ми у Facebook
08.02.2013, 14:16

Рівненським учням пропонують намалювати дітей у часи Другої світової війни

Два Всеукраїнські конкурси оголосила молодіжна громадська організація.
МГО МФ „Взаєморозуміння і толерантність” оголосив 11 Всеукраїнський конкурс художніх робіт серед учнів 8-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, гімназій, ліцеїв, професійно-технічних училищ на тему: „Доля дітей у роки другої світової війни в малюнках учнів”.

Основна мета даного конкурсу - спонукання молодого покоління до вивчення історії свого народу шляхом діалогу з живими свідками історії, поглиблення знань школярів з історичної проблематики долі дітей у роки Другої світової війни, виховання у молоді толерантного ставлення до осіб похилого віку. Вшанування історичної пам’яті та відновлення історичної справедливості по відношенню до наших співгромадян, що зазнали терору, будучи дітьми / як з боку нацистської Німеччини, так і від сталінського режиму/, виховання молодого покоління у дусі гуманізму та патріотизму.

Переможці конкурсу будуть відзначені Дипломами та грошовою премією в розмірі: 1-місце- одна премія у розмірі 2000 грн., 2-місце- дві премії у розмірі по 1000 грн., 3-місце- три премії у розмірі по 500 грн. Лауреати конкурсу відзначаться Дипломами.

Також МГО МФ „Взаєморозуміння і толерантність” за підтримки представництва Фонду Гайнріха Бьолля в Україні оголошує Всеукраїнський конкурс наукових робіт молодих дослідників історії України. Тема конкурсу: „Жінки України у Другій світовій війні: історія, пам’ять, репрезентації”. Мета конкурсу: залучення молодих дослідників до осмислення маловідомих сторінок історії у роки Другої світової війни.

Троє переможців конкурсу будуть відзначені грошовою премією у розмірі 5000 грн. кожний.

Положення про конкурс та детальна інформація на сайті фонду www.toleranz.org.ua





На правах реклами