Ми у Facebook
11.02.2013, 08:07

На Рівненській землі заробили понад 160 мільйонів гривень

За 2012 рік земля Рівненської області принесла чималу суму коштів до державного та місцевих бюджетів. Як повідомляє головне управління Держземагенства у Рівненській області, торік завдяки оренді землі вдалося заробити аж 163,5 мільйони гривень, що на 30 мільйонів гривень більше, ніж у 2011.
Саме збільшення прибутків від використання земельних угідь у Рівненському обласному управлінні Держземагенства називають основним підсумком роботи за минулий рік.

- Від використання земельних ресурсів надійшло на 30 мільйонів більше, ніж у 2011 році, - говорить [url]начальник Головного управління Держземагентства в Рівненській області Світлана Богатирчук-Кривко[/url]. - В основному це відбулося завдяки збільшенню орендної плати, земельному податку та надходженню коштів від втрат від сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва.

Прибуток бюджети отримували поки що лише від оренди землі, адже землю сільськогогосподарського призначення продавати наразі заборонено.

- Дію мораторію на продаж землі продовжено до 2016 року, - говорить Світлана Богатирчук-Кривко. - Але він почне діяти не раніше, ніж буде прийнято закон про обіг земель сільськогосподарського призначення. Той законопроект, який ми обговорювали у 2012 році, на сьогодні втратив актуальність через те, що більшість законодавчих ініціатив, які були в цьому проекі, реалізовані в ряді окремих законів.

На Рівненщині землі продали майже на 20 мільйонів гривень

Щоправда, землю несільськогосподарського призначення на Рівненщині продавали, як і продавали права на її оренду.

- За 2011 рік в області продано понад 240 земельних ділянок, площа яких за обсягом складає більш як 197 гектарів, - говорить Світлана Богатирчук-Кривко.

Як зауважила Світлана Богатирчук-Кривко, сума, що надійшла до державного та місцевих бюджетів від продажу земель - 19,4 мільйони гривень.





На правах реклами