Ми у Facebook
12.02.2013, 16:55

Рецепт для рідних і коханих: Млинці на паризький манер

Сьогодні, 12 лютого, у багатьох країнах світу відзначають Міжнародний день млинців. Післязавтра, 14 лютого, - День усіх закоханих, а з 11 до 17 березня святкуватимемо Масницю. Так це потрійний привід приготувати якісь смачні, незвичайні млинці! Наприклад, під апельсиновим соусом. Приблизно такі, які подають у ресторанах найромантичнішого міста - Парижа.
Тісто: 2 склянки молока, 2 яйця, 120 г борошна, 2 столові ложки рафінованої олії, 1 столова ложка цукру, дрібка солі, дрібка ваніліну або натуральної ванілі з 1 стручка.

Соус: 130 г цукру-піску (якщо немає коричневого тростинного цукру), 100 г вершкового масла, 2/3 склянки апельсинового соку, 2-3 столові ложки лікеру (якщо немає "Куантро", можна використати лимонний, апельсиновий), 2 столові ложки коньяку, 1 столова ложка лимонної цедри, 1 столова ложка апельсинової цедри.

1. Приготуйте тісто для тонких млинчиків. Для цього збийте, щоб не було грудочок, склянку молока (теплого, 30-35 градусів) з жовтками, 1 стол. ложкою цукру, дрібкою солі, дрібкою ваніліну або натуральної ванілі, олією. Влийте ще одну склянку молока, добре вимішайте. Окремо збийте білки і з’єднайте їх з основною масою для млинців. Тісто можна збивати як у міксері, так і вручну за допомогою металевого віничка й навіть звичайної виделки.

2. Спечіть на добре розігрітій сковорідці невеликі тонкі млинці.

3. В іншій сковорідці на середньому вогні розтопіть вершкове масло і цукор, нагрівайте їх, помішуючи, аж поки не з’являться бульбашки й маса не почне набувати карамельного відтінку і запаху. Не спаліть! Додайте сік і дрібно натерту цедру лимона та апельсина. Проваріть усе це на слабкому вогні 2-3 хвилини, влийте коньяк і лікер, проваріть ще хвилину і негайно ж зніміть з плити.

4. Подавайте млинці, склавши їх учетверо і поливши карамельно-апельсиновим соусом. Зверху посипте апельсиновою цедрою.





На правах реклами