Ми у Facebook
14.02.2013, 11:40

Літак з фанами "Шахтаря" міг розбитися через туман біля Донецька

Через трагедію на стадіоні під час матчу "Шахтар" - "Боруссія" оголосили хвилину мовчання.

Ввечері у середу, 13 лютого, під Донецьком здійснив аварійне приземлення і загорівся літак з Одеси.

Ан-24 не долетів до злітно-посадкової смуги в Донецькому міжнародному аеропорту імені Прокоф'єва, зарився носом у ґрунт, після чого перекинувся і розламався.

У смертельній аварії Ан-24 загинули п'ятеро людей. 12-х постраждалих забрали машини "швидкої допомоги". За даними аеропорту, на борту 48-місного літака перебували 43 людини (36 пасажирів і 7 членів екіпажу), зокрема дитина - хлопчик років 10-12. Весь екіпаж та дитина вижили.

Як стало відомо, в авіакатастрофі літака компанії "Південні авіалінії", що здійснював чартерний рейс "Одеса-Донецьк", розбилися футбольні фанати, які летіли на матч "Шахтар" - "Боруссія". За словами пасажирів, на борту виникла пожежа, яку одразу загасили. Через трагедію на стадіоні під час матчу оголосили хвилину мовчання.

Після катастрофи тест-пілот розбитого під Донецьком літака розповів свою версію трагедії. Студент-льотчик Клим, який був присутній у кабіні пілотів у якості практиканта, висловив припущення, що аварія сталася через погану видимість.

"Два рази нас вдарило об землю, а потім все закрутилося, літак повело вправо, загорівся правий двигун і був розлом в районі кабіни пілотів. Через цей розлом люди вибиралися назовні", - розповів про перебіг подій юнак.

Чиновники намагалися приховати авіакатастрофу, в якій загинули футбольні фанати. Про це на власній сторінці в мережі Facebook написав відомий донецький блогер Денис Казанський.

"Пасажири аварійного літака Ан-24 зараз дають свідчення міліції, їх не випускають з аеропорту, до них не пускають близьких і знайомих", - розповів блогер невдовзі після трагедії.

Як повідомили одеські ЗМІ, у літаку, що розбився під Донецьком, летіли одеські депутати і бізнесмени. Зокрема, за попередньою інформацією, на борту перебували віце-губернатор Одеської області Дмитро Волошенков, депутат Одеської міської ради Микола Крикливий.

Також у літаку знаходився один із заступників прокурора Одеської області, прізвище якого поки не уточнюється. Крім того, є інформація про перебування на борту головного одеського даішника Владислава Богомолова.

Під час аварійної посадки літака загинув радник голови облради Валерій Бабков.

Донецький футбольний клуб "Шахтар" висловив співчуття сім'ям загиблих у шокуючій авіакатастрофі.

Пізніше пасажири фатального авіарейсу розповіли, як вони пережили катастрофу під Донецьком. Власник літака винить у аварії пілота.

Причини трагедії розслідуватиме урядова комісія та прокуратура Донецької області.

Сьогодні віце-прем'єр Олександр Вілкул повідомив, що спеціалісти почнуть розшифровувати чорні скриньки, щоб встановити причини аварії. За його словами, сім'ям загиблих будуть виплачені компенсації.

Наразі у лікарнях перебувають 9 осіб, 5 пасажирів загинуло.

Крім того, за попередніми даними, причиною аварії літака Ан-24 компанії "Південні авіалінії" стала відмова двигуна машини.

Вранці 14 лютого Одеська облрада офіційно підтвердила загибель свого співробітника у катастрофі літака під Донецьком.

Також повідомляється, що вже опізнані тіла трьох загиблих у катастрофі. У тому числі і самого Бобкова, а також ще двох загиблих: їхні прізвища Бутенко і Пісня.

Разом з тим, через сильні ушкодження не вдається опізнати тіла ще двох людей, виявлених в салоні літака.

У той же день Державіаслужба призупинила роботу авіакомпанії "Південні авіалінії", якій належав літак, який зазнав аварії в аеропорту Донецька.





На правах реклами