Ми у Facebook
16.02.2013, 10:03

У Рівному постануть "Тіні забутих предків" [Анонс]

Незабаром на Рівне чекає нове театральне свято!
Триває театральний сезон 2012-2013 рр., а разом з тим у Рівненському обласному академічному музично-драматичному театрі вирує творче життя. У новий 2013 рік колектив театру увійшов з двома прем’єрами: комедією на п’ять дій з одним антрактом «Ревізор» за М. Гоголем у постановці Олександра Дзекуна та музичною казкою «Солом’яний бичок» авторства Станіслава Лозовського.

А вже незабаром на Рівне чекає нове театральне свято. До Міжнародного дня театру на драматичній сцені Рівного постануть «Тіні забутих предків» М. Коцюбинського у режисурі Ігоря Бориса.



- Робота над постановкою продовжується вже кілька місяців, - розповіла OGO.ua керівник літературно-драматичної частини Рівненського академічного музично-драматичного театру Ірена Боровець. - Адже вистава надзвичайно трудомістка.

Ще задовго до виходу акторів на репетиційну сцену художні керівники театру: художник-постановник, головний диригент та головний балетмейстер театру разом з режисером розпочали дослідження побуту гуцулів, особливостей їхнього танцю та пісні. Щоб сягнути глибин мислення та вірувань героїв твору М. Коцюбинського, рівняни вирушили у Карпати. З гір привезли автентичні музичні інструменти та розуміння чим жили та живуть гуцули.

Рівненські актори готуються до прем’єри "Тіні забутих предків" [Анонс]

Рівненські «Тіні забутих предків» режисер обіцяє наситити автентичними гуцульськими піснями, танцями, обрядами. Над створенням вистави нині трудиться практично увесь колектив. Адже на сцену вийде практично повний акторський склад театру, артисти балету, оркестр. Усі вони потребують не одного комплекту костюмів, величезної кількості аксесуарів.



Прем’єра драматичної повісті «Тіні забутих предків» у Рівненському обласному академічному музично-драматичному театрі відбудеться 23-24 березня. Квитки на прем’єрну виставу можна придбати за ціною від 10 до 50 грн у касі та в адміністраторів театру.





На правах реклами