Ми у Facebook
16.02.2013, 09:00

Що краще робити по господарству, коли Місяць росте

Календарик:
16 лютого 2013 року, субота.
Місяць у знаку Тельця, перша чверть (росте), 7-й місячний день.
17 лютого 2013 року, неділя.
Місяць у знаку Тельця/Близнюків, перша чверть (росте), 8-й місячний день.
Господарю і господині на замітку:

Якщо для вас важливо, щоб рослини добре росли вгору, пагони й листя мали гарний, здоровий вигляд, й ви отримали гарний врожай плодів та зелені, перша чверть Місяця - сприятливий час для того, щоб дбайливо займатися ними – від садіння, пересадки до прополювання, проріджування, обрізання, прищипування й пасинкування.


У ці дні добре поливати, обприскувати, підгортати рослини у вазонах на підвіконні розсаду, яку вирощують вдома і в теплицях, розпушувати грунт, щоб корені отримували не тільки достатньо вологи, а й «дихали».

16 лютого можна сіяти, садити й пересаджувати салат, зелену цибулю, помідори, огірки, капусту (всі види), перець, кабачки, баклажани, петрушку, кріп, селеру.

Добре висівати на розсаду багаторічні рослини - квіти, кущі, дерева.

17 лютого з полудня садити й пересаджувати зелені рослини не рекомендується. Пересаджені квіти у вазонах будуть довго адаптуватися і навіть хворіти.

Можна зібратися а агромагазин і купити насіння, грунт для розсади, добрива і т.д. Важливі й фізично важкі справи краще відкласти на інші дні.

ЗАВАНТАЖИТИ ПОВНУ ВЕРСІЮ ПОСІВНОГО КАЛЕНДАРЯ 2013

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Час замочувати, сіяти й пікірувати розсаду капусти, перцю й ранніх помідорів
Час сіяти розсаду ранніх городніх культур


Перша чверть нового Місяця (усі дні, крім четверга) – ідеальний час для приготування квашеної капусти. Її можна (і краще!) готувати невеликими порціями упродовж цілого року. Тоді вона буде соковита, біла, хрумка. Тож у суботу можна приготувати смачну квашену капусту до столу. У когось вона вже закінчилася, у когось потемнішала і стала надто кислою, тож годиться хіба для борщів, капусняків і начинок. Та й не всі запаси свіжого овоча добре збережуться до наступного вражаю. А в квашеній капусті вітамін С, такий потрібний у «грипозну» передвесняну пору року, руйнується так швидко.


Отож, щоб заквасити капусту, її треба посікти, додати солі з розрахунку 1 столова ложка на 2,5 кг, 1 столова ложка цукру, при бажанні – 10 шт. горошку чорного перцю, чайна ложка насіння кропу або кмину, дві жмені тертої моркви. Щільно утрамбуйте у трилітрову банку або іншу скляну, керамічну чи емальовану посудину. Не перетирайте. Якщо капуста не пустила сік – долийте півсклянки кипяченої або питної (фільтрованої) води. Поставте у тепле місце на 2-3 дні, а потім на холод. Через тиждень-два можна вживати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Що робити з кімнатними рослинами, яким некомфортно зимувати на підвіконні?

Фото: supersadovod.ru





На правах реклами