Ми у Facebook
18.02.2013, 09:09

Епідемії грипу на Рівненщині поки немає, але захворюваність росте

Рівень захворюваності на грип на Рівненщині продовжує зростати. Проте, як зауважують епідеміологи, говорити про епідемію наразі зарано, адже до досягнення епідемічного порогу ще досить далеко.
На даний час висока захворюваність спостерігається лише у двох районах Рівненщини та у Кузнецовську, проте загалом в області рівень захворюваності невисокий.

На Рівненщині зростає рівень захворюваності на грип

— В цілому по області за минулий тиждень захворіло 5889 осіб, — говорить начальник Головного управління Держсанепідемслужби України у Рівненській області Олександр Бялковський. — Показник складає 51,1% на 10 тисяч населення. Відсоток до порогового рівня — 57,2%, тобто на сьогодні ситуація із грипом на Рівненщині благополучна.

За словами Олександра Бялковського, рівень захворюваності за останні тижні дещо зріс. В окремих районах і містах цей показник вище, ніж середньообласний пороговий рівень.

Чи загрожує Рівненщині епідемія грипу?


— У Кузнецовську — 85%, у Дубровицькому районі — 86%, у Дубенському — 87%, — зазначає Олександр Бялковський, — А в деяких районах він не досягає й 50%.

Як зауважив Олександр Бялковський, у разі погіршення епідеміологічної ситуації буде задіяний план протиепідемічних заходів, зокрема закриття навчальних закладів на карантин.

"Рівненська газета" № 7 від 14 лютого 2013 року





На правах реклами