Ми у Facebook
01.03.2013, 08:08

Синоптики розповіли, коли почнеться справжня весна

Цього року прихід весни слід очікувати разом з її календарним початком. Про це розповів директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда.
За його словами, оскільки погода почне змінюватись в кінці лютого і очікується потепління, то 28 лютого та 1 березня вже слід очікувати перші прояви весняної погоди, пише УНН.

“Якщо брати до уваги прогноз, то вже 28 лютого та 1 березня буде потепління. Тому, прихід календарної весни можна співвідносити з природним, хоча це не буде яскраво виражено, але потепління відчуватиметься”, - зазначив Микола Кульбіда.

За його словами, якщо 28 лютого зранку і буде незначне похолодання, все ж таки до 1 березня погода зміниться на потепління.

Раніше OGO.ua повідомляв прогнози народного синоптика Валерія Некрасова. Він прогнозує, що зима протримається в Україні до кінця першої половини березня. Причому, за його словами, вона буде холодною, з морозами до -20...-25 градусів, сніжною, з холодними вітрами й ожеледдю.

Також він розповів, якої погоди слід чекати на 8 Березня: за прогнозом синоптика, буде мокрий сніг. І до середини березня українців чекає типова зима. Весна ж прийде у другій половині березня і триватиме до квітня.

Весна буде холодною, дощовою, однак без повернення заморозків. А вже після того буде тепло, підкреслив народний синоптик. Незважаючи на майбутні сильні снігопади, Валерій Некрасов запевняє, що не варто побоюватися весняних паводків.

А от рівненський бабак Сонька «спрогнозувала» ранню весну.





На правах реклами