Ми у Facebook
20.02.2013, 15:08

На Рівненщині чоловік може сісти на 5 років за "колекцію" боєприпасів [+Фото]

Міліціонери знайшли у дубенчанина близько 75 кілограмів тротилу, дев’ять мін, 34 підривачі до авіабомб, порох, детонатори та магазин з набоями.
Про це порталу OGO.ua повідомила Євгенія КУНДЕУС з Дубенського МВ УМВС.

Працівники карного розшуку Дубенського міськвідділу встановили, що 53-річний Микола з смт Смига Дубенського району зберігає у себе вдома вибухонебезпечну речовину. Під час санкціонованого обшуку в помешканні чоловіка правоохоронці виявили близько 75 кілограмів тротилу, дев’ять мін, 34 підривачі до авіабомб, порох, детонатори та магазин з набоями.



— Наразі відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), — каже начальник УМВС України в Рівненській області генерал-майор міліції Василь Лазутко. — Підозрюваному тепер загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Микола зберігав вибухівку у кладовій власного будинку. Чоловік стверджує, що таким чином колекціонував речі старовини, оскільки вважає це своїм захопленням.

Наразі відомо, що вибухонебезпечні предмети чоловік викопував у лісовій посадці неподалік населеного пункту. Небезпеку свого вчинку він не усвідомлює та переконаний, що загрози життю чи здоров’ю людей його дії становити не могли.



Міліціонерам стало відомо, що міни часів Великої Вітчизняної війни Микола розпилював, виймав з них вибухівку та здавав на металобрухт. Таким чином він заробляв на життя.

Усю вибухівку міліціонери вилучили та направили на дослідження у Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр.







На правах реклами