Ми у Facebook
21.02.2013, 09:00

Митний контроль на кордоні з Польщею хочуть спростити

Міністерство доходів і зборів використовує досвід Євро-2012 в частині лібералізації правил проходження через кордон і прискорення процедур пропуску транспортних засобів між Україною та Польщею.
Про це повідомили в прес-службі Міндоходів з посиланням на підсумки зустрічі представників митних та прикордонних служб України та Польщі в пункті пропуску "Рава-Руська - Гребенне" Львівської митниці.

Згідно з повідомленням, учасники зустрічі обговорили проект Декларації про запровадження Системи попереднього повідомлення про надзвичайні ситуації на україно-польському кордоні, а також домовилися вдосконалювати свою роботу по лінії руху "зелений коридор". "Експериментальна загальна смуга руху" зелений коридор "виявилася досить успішною в пункті пропуску "Краковець - Корчова". Крім того, тут же впроваджений проект Fast Way, який спрощує процедури контролю для порожніх транспортних засобів", - сказано в повідомленні Міндоходів.

Українці на шопінг їдуть у Польщу

У ньому вказується, що в пункті пропуску "Рава-Руська - Гребенне" діє електронний обмін інформацією про транспортні засоби, що проходять через україно-польський кордон.

Рівняни замість Єгипту та Туреччини масово їдуть в ОАЕ

Як стверджують в Міндоходів, введення загальної смуги руху "зелений коридор" скорочує час проходження кордону на 40% і одночасно збільшує пасажиропотік, що виразно сприяє розвитку туризму. Успіхами українських фахівців, запевняють в Міндоходів, вже зацікавилися митні адміністрації Білорусі та Росії. Представники цих відомств мають намір відвідати митні пости Львівщини з метою обміну досвідом.

За матеріалами: tsn.ua





На правах реклами