Ми у Facebook
22.02.2013, 15:34

Депутатів зобов’язали голосувати особисто

Народні депутати 22 лютого ухвалили закон про внесення змін до Регламенту Верховної Ради. За відповідне рішення проголосували 339 із 350 парламентаріїв, зареєстрованих в сесійній залі.

Як зауважив голова ВР Володимир Рибак, закон передбачає, що у разі виявлення на пленарному засіданні факту порушення вимог особистого голосування, тобто голосування за іншого народного депутата, розгляд питання порядку денного на вимогу депутата, який виявив цей факт, зупиняється, інформує Zaxid.net.

Потім головуючий на пленарному засіданні встановлює присутність відповідного депутата у залі засідань ВР, а у разі його відсутності доручає Лічильній комісії вилучити картку і передати її головуючому на пленарному засіданні.

Далі проводиться повторне голосування з питання, яке ставилося перед цим на голосування.



“Хочу зауважити, що керівники депутатських фракцій дуже ретельно і всебічно проговорили кожне положення цього законопроекту. Закон є у Комітеті по регламенту”, - сказав В.Рибак.

Нагадаємо, сьогодні після майже тритижневого блокування депутати від опозиції розблокували парламентську трибуну. Верховна Рада розпочала роботу. Зокрема, вже ухвалено в цілому постанову щодо євроінтеграційних прагнень України.





На правах реклами