Ми у Facebook
22.02.2013, 16:16

Священик з Рівненщини став архиєпископом у Вінниці [БЛОГИ]

Рік тому глава УПЦ КП патріарх Філарет возвів у стан архиєпископа Вінницького і Брацлавського священика, який багато років працював на Рівненщині - уродженця с.Дермань Ярослава Хаврука, знаного вірянами як архиєпископ Онуфрій. У блогах OGO.ua - бліц-інтерв'ю зі священиком-уродженцем Рівненщини!
"Не може священик бути хорошим проповідником, коли він наводить приклади з ХІХ століття. Це не дасть йому змоги переконати молоду людину", - розмірковує в інтерв'ю блогу "Рівненщина релігійна" архиєпископ Вінницький і Брацлавський Онуфрій.

46-річний владика Онуфрій про особливості спілкування з молоддю знає не лише з власної духовної практики, а й з прикладів світської роботи - він має досвід викладання на кафедрі релігієзнавства Національного університету "Острозька академія". До слова, початок викладацької діяльності збігся зі ще однією доволі знаковою подією в житті священика-уродженця Рівненщини: у 2005-му він прийняв чернечий постриг у Свято-Георгіївському монастирі на Козацьких могилах з ім'ям Онуфрій. А двома роками раніше майбутній архиєпископ Вінницький і Брацлавський став аспірантом Острозької академії, працюючи над кандидатською дисертацією на тему "Ідея утворення православного патріархату в українських землях в контексті міжконфесійних реалій в кінці XVI — першій половині XVII століть".

Духовні скарби Рівненщини

У насиченій біографії архиєпископа Онуфрія, який, окрім освіти духовної, має і світський фах вчителя історії, - чимало сторінок, пов'язаних із Рівненщиною: він ніс служіння у Дерманській Свято-Троїцькій парафіяльній церкві і в Дерманському Свято-Троїцькому жіночому монастирі; упродовж десяти років був настоятелем Свято-Михайлівської церкви с.Миротин Здолбунівського району, згодом - був призначений настоятелем Свято-Воскресенської церкви м.Острога.

Архиєпископ Рівненський та Острозький УПЦ КП Іларіон - про перспективи об'єднання православних


Митрополит УПЦ Київського патріархату: "Для об’єднання церков не вистачає розуму і бажання"




Що думає уродженець Рівненщини, який нині несе службу Богові у Вінниці (до слова, наш земляк був возведений у сан архиєпископа Вінницького і Брацлавського того ж дня, коли керуючим Рівненською єпархією УПЦ КП призначили архиєпископа Ілларіона), про сучасних священиків і шляхи залучення нових парафіян, про проблеми УПЦ КП і духовні пошуки сучасної людини - читайте у тематичному блозі "Рівненщина релігійна" на порталі OGO.ua!

ЧИТАТИ ІНТЕРВ'Ю З АРХИЄПИСКОПОМ ОНУФРІЄМ

Фото РІСУ та 20minut.ua





На правах реклами