Ми у Facebook
25.02.2013, 11:30

Куди зникла рекордна літера "Ї" з майдану Незалежності у Рівному?

У Міжнародний день рідної мови Рівне прославилося на всю Україну встановленням рекодно високої літери "Ї" на центральному майдані міста. Проте літера-рекордсменка, висотою понад 3 метри, пробула на майдані лише до вечора 21 лютого. Портал OGO.ua поцікавився подальшою її долею.
Величезна літера "Ї", що прикрасила рівненський майдан Незалежності у Міжнародний день рідної мови, простояла у центрі міста лише день і зникла.

На момент її встановлення міські чиновники ще не вирішили, куди величезну літеру подіти далі.

Найвищу в світі літеру встановили на майдані у Рівному

За словами заступника міського голови Рівного Галини Кульчинської, літеру планували передати до одного з навчальних закладів міста або до однієї з бібліотек.

Про те, куди помандрувала "Ї" з майдану, розповів її творець - директор Рівненської художньої школи Артур Мартиненко.

- Літеру передали у ЗОШ №1 ім. В.Короленка, - розповідає Артур Мартиненко. - Це наші "сусіди", тому літера тепер зберігатиметься у них.

Фото з презентації літери - у нашій фотогалереї

Як зазначають нові "господарі" літери, побачити її може кожен охочий.

- Ми встановили її в актовій залі, - розповідає заступник директора з виховної роботи Рівненської загальноосвітньої школи №1 ім. В. Короленка Олеся Ткачук. - Відчуваємо, у першу чергу, гордість за те, що ця літера тепер у нас. Адже наша школа завжди була українською.

Як додала пані Олеся, ті, хто не встиг побачити літеру на майдані Незалежності, можуть прийти до школи й на власні очі побачити найвищу в Україні та світі літеру.





На правах реклами