Ми у Facebook
05.03.2013, 18:44

На Лебединці у Рівному плавали на венеціанській гондолі [+Фото]

У роду Любомирських є особи з італійським прізвищем Монтебелло.
Крім того, житель Рівного Любомирський був найбагатшою людиною Польщі, тому міг собі дозволити найняти заробітчан із Західної Європи (Ірландії та Італії), для того щоб перебудувати свій палац у Рівному, зробити розписи в ньому та впорядкувати територію біля нього.

Ймовірно, цим можна пояснити появу наприкінці 18-го сторіччя в Рівному плавзасобу такої незвичної конструкції.










Довідка
Гондола (Венеціанська гондола) — традиційний венеціанський грібний човен. Є одним з символів Венеції. Історично була головним засобом пересування по каналах міста, в наш час гондоли служать для розваги численних туристів. За оцінкою істориків у XVIII столітті у Венеції налічувалося декілька тисяч гондол. Відхилення в конструкції гондоли допускаються тільки для спеціальних або церемоніальних човнів. Такими гондолами є, наприклад, гондола ді регата (італ. gondola di regatta), призначена для участі в змаганнях або трагетто (італ. traghetto), — пором, що вміщує до 15 чоловік, і що пересувається поперек каналів.



Як завантажувати свої матеріали для "Репортер OGO.ua"

Нагадуємо, як завантажити матеріал:

Перший варіант: Відправити електронний лист з дописом, фото-, відео-матеріалами на reporterogo@gmail.com чи info@ogo.ua.

Другий варіант: Або ж завантажити матеріали у соціальних мережах через наші аккаунти: Вконтакте - http://vk.com/ogo_ua#/ogo_ua та Facebook - http://www.facebook.com/OGO.ua





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ