Ми у Facebook
07.03.2013, 14:56

Губернатор Рівненщини зізнався, що робив у Королевської о 21 годині

Напередодні третьої річниці призначення на посаду голова Рівненської облдержадміністрації Василь Берташ поділився з журналістами своїм баченням здобутків і проблем області за цей час.
"У нас не регіональному рівні не було політики, а була конструктивна праця, - заявив Василь Берташ, подякувавши депутатам обласної та районних рад за порозуміння у вирішенні актуальних проблем області. - Адже якщо в область приходить інвестор або реалізовується проект державно-приватного партнерства - потрібні термінові рішення обласної або районних рад. Якби такої співпраці не було - не було б і Центру променевої терапії в Рівненському онкодиспансері та інших об'єктів".

Окрім відкриття Центру променевої терапії та обласного перинатального центру, очільник Рівненщини відзначив, зокрема, як досягнення за трирічний період свого перебування на посаді, відкриття 9 шкіл, меблевої фабрики у Квасилові Рівненського району та підприємства "Країна смаку" у Гощанському, будівництво білощебеневих доріг у селах, спрощення процедури розрахунку з "Матерями-героїнями", газифікацію більш як півсотні сіл, добудову фізіотерапевтичного корпусу обласного госпіталю для інвалідів війни у Клевані та відновлення роботи 96 дитсадків.

Голова Рівненської ОДА Василь Берташ розказав, про що домовився з Фірташем

Щодо дитсадків, щоправда, існує проблема, яку ще належить вирішити - це виплата компенсацій за харчування, якого не отримують діти зі статусом потерпілих від чорнобильської катастрофи, що відвідують групи короткотермінового перебування в дитсадках поліських районів. Як розповів Василь Берташ, це питання він поставив під час останньої зустрічі з керівництвом уряду та міністерств — такі щомісячні зустрічі керівників областей із столичними урядовцями запровадили нещодавно, і саме там очільник Рівненщини порушує найбільш наболілі питання. За словами голови облдержадміністрації, віднедавна кожна область має в уряді свій день, коли є змога не лише поспілкуватись із керівниками Кабміну, а й відвідати міністерства, зустрітись з їхнім керівництвом і порушити наболілі питання. "О 8.30 ми були в першого віце-прем'єра Сергія Арбузова, о 9 годині - у віце-прем'єра Олександра Вілкула, а далі - по міністерствах, - пригадав останню таку зустріч Василь Берташ. - До Королевської ми потрапили аж о 21 годині - поки поїздили по всіх міністерствах, обговорили всі питання..." Василь Берташ сподівається, що найближчим часом проблему з компенсаціями батькам поліських дошкільнят вдасться вирішити.

Губернатор Рівненщини розказав, хто з нардепів був у його кабінеті

Серед проблем, які озвучив голова облдержадміністрації, — доля Рівненського авторемонтного заводу, який уже не один рік перебуває у скрутному стані. "Його потрібно виставити на аукціон і продати, щоб туди прийшов інвестор", — висловив власне бачення перспектив підприємства Василь Берташ. Адже нині область не має змоги підтримати завод і в такий спосіб допомогти його працівникам — авторемонтний належить Міністерству оборони. "Рік тому білоруси хотіли виготовляти там запчастини до своєї техніки, але Міністерство на це не пішло, не знаю, з яких причин, — розповів голова облдержадміністрації. — Будемо далі вести діалог з Міністерством оборони, на 27 березня в мене запланована зустріч із міністром".

Керівник Рівненщини розповів, чому Рокитне стало місцевим Донецьком





На правах реклами