Ми у Facebook
10.03.2013, 09:46

Олена ПРИСЯЖНЕНКО: "Мене надихають люди!"

Лауреат Премії Кабінету Міністрів України, керівник народного ансамблю сучасного танцю "Сузір’я Едельвейс"
Танець захопив Олену Присяжненко у зовсім юному віці. І став її життям! Уже в 16 років вона не просто професійно займалася хореографією, але й разом із мамою – Людмилою Супонькіною – творила історію успіху ансамблю "Едельвейс"! Сьогодні Олена каже, що навчання танцю схоже на підйом на вершину гори: "На початку шляху видно тільки дерева і, звичайно, людині важко. Дехто зупиняється, але винагороду отримує лише той, хто наполегливо йде вперед!"

За час своєї творчої кар’єри Олена Присяжненко отримала десятки престижних нагород, зробила величезну кількість унікальних хореографічних постановок, які отримали високу оцінку та визнання не лише на всеукраїнських змаганнях, але й на міжнародних конкурсах, виховала багато вправних танцівників. Але й нині ця жінка продовжує невпинно рухатися до нових вершин! "Танець навчив мене, що досконалості немає меж, – каже Олена. – І тому я працюю над собою щодня!"

А ще Олена Присяжненко наполегливо творить нові танцювальні номери. Адже зовсім скоро в Рівному стартує нова цікава шоу-програма від Мистецького об’єднання "Едельвейс" – "Бал Унікальних Можливостей"! Дійство, яке відбудеться на сцені Міського палацу культури "Текстильник" 28 квітня, у Міжнародний день танцю, подарує глядачу неймовірні враження.

Спеціально до цього заходу Олена Присяжненко разом зі своїми вихованцями – народним ансамблем сучасного танцю "Сузір’я Едельвейс" – готує дивовижні хореографічні композиції, частина з яких будуть виконані у супроводі симфонічного оркестру "BREVIS".

"Щоразу, коли розпочинаю роботу над новою постановкою, – розповідає Олена, – питаю себе: а що цікаво моїм вихованцям, які виконуватимуть цей номер? Які почуття і образи вони хотіли би втілити?! Адже ця постановка – для них, для їх розвитку, аби вони розкривалися і вірили в свої сили. А далі – довгий процес добору музичного матеріалу, роздумів, спроб. Я працюю над новим номером скрізь: на кухні, коли готую щось смачненьке для своїх любих дітей та чоловіка, на вулиці і навіть за кермом. Я "виношую" майбутній танець, пропускаю його крізь себе…" Родзинкою ж "Балу Унікальних можливостей" стане участь у проекті відомих рівнян, які разом із учнями Олени потішать глядачів креативними танцювальними номерами!

Звідки ж черпає натхнення ця прекрасна тендітна, але надзвичайно сильна жінка?! "Я просто люблю життя, – ділиться секретом Олена Присяжненко. – Сонце мене гріє та наповнює теплом. Вода очищає. Свіже повітря дає силу. Мене надихають люди. Мої діти, мій коханий… Мої учні та їх успіхи. Удача окриляє мене, а невдачі загартовують. Головне – жити в гармонії з собою та навколишнім світом. І натхнення обов’язково прийде…"





На правах реклами