Ми у Facebook
10.03.2013, 12:26

Ірина ПЕРВУШЕВСЬКА: Виховує еліту Рівного

Директор Рівненського Палацу дітей та молоді
Ірина Первушевська — невтомний експериментатор: очолюваний нею Палац дітей та молоді не перший рік упевнено тримає марку найбільшого реформатора з-поміж подібних закладів в Україні.

Достатньо сказати, що наш ПДМ першим отримав статус Центру допрофесійної підготовки, і, з успіхом завершивши Всеукраїнський експеримент Міністерства освіти і науки України як експериментально-дослідний майданчик, нині знову першим став новим типом позашкільного закладу — навчально-виховним комплексом. А 36 років тому це був звичайний провінційний Палац піонерів і школярів, який бере відлік своєї історії з рішення обкому КП(б)У, датованого далеким 1940 роком — "...Об оборудовании Дворца пионеров в городе Ровно".

Ірина Первушевська — кавалер ордена Княгині Ольги ІІІ ступеня, Заслужений працівник освіти України. Пані Ірина має ще безліч нагород, але найбільша відзнака для неї — це щасливі, успішні, самореалізовані у житті вихованці Палацу дітей та молоді, які вдячні Палацу і його Берегині за впевнений старт у житті. Недарма сенс свого життя Ірина Олександрівна так і формулює: зробити дітей щасливими, не дати їм загубитися у складному для них світі.
"Думаю, що той імідж, який створив Палац, я створила для Палацу, тепер він створює для мене і для кожного, хто в ньому працює. Це і є вплив, вплив на соціум, на розвиток, формування", — ділиться Ірина Первушевська. Підтвердження цьому — незмінно високі місця Ірини Олександрівни у наших щорічних рейтингах найуспішніших жінок Рівненщини.

Думаючи про роль Ірини Первушевської у формуванні молодої еліти Рівного, пригадуємо слова Сократа: "У кожній людині сонце, тільки дайте йому світити". Ірина Первушевська і запалює в розумах та серцях вихованців ПДМу такі сонечка, які є в кожному, тільки не кожному щастить потрапити в середовище, де найкраще в тобі помітять, підтримають, розвинуть. Вихованцям Палацу — щастить. І тому не дивно, що через ПДМ пройшла ледь не вся еліта Рівного, яка сьогодні творить місто у різних його сферах. А значна частина колишніх палацівців, а нинішньої міської еліти приводить сьогодні у ПДМ уже власних дітей. Ось такий виходить кругообіг життя, а по центру його — Ірина Первушевська, господарка Палацу, яку хочеться бачити в його стінах вічною, як сонце, бо тоді на душі спокійніше — про майбутнє є кому дбати.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ