Ми у Facebook
11.03.2013, 15:20

Весна почалася з заборони Тараса Шевченка?

9 березня на майдані Незалежності в Рівному в присутності міського голови Володимира Хомка та його заступниці Галини Кульчинської школярка емоційно декламувала рівнянам вірш Т.Шевченка "Розрита могила". А лише день тому влада села, в котрому народився поет, ЗАБОРОНИЛА школяреві декламувати цей самий вірш, заявивши, що… він закликає до бунту.
У селі Моринці на Черкащині місцевій громаді заборонили святкувати 199-річчя з дня народження поета Тараса Шевченка, повідомляє "Українська правда" з посиланням на нардепа від "Батьківщини" Олександра Бригинця, який у суботу відвідав Моринці.

У "Кобзарі", виданому в 1961 році, цей вірш є (хоч з нього було вилучено деякі інші вірші, наприклад, "Якби-то ти, Богдане п'яний, Тепер на Переяслав глянув! Та на Замчище подививсь! Упився б! здорово упивсь!"

Десь всередині 80-х років минулого сторіччя цього дня студенти зібралися в парку ім.Шевченка в Рівному біля погруддя поета і декламували його вірші, через що мали проблеми з КДБ.

Ми повертаємося до брєжнєвщини?





P.S. Рубрика "Репортер OGO.ua" не містить матеріалів журналістів "ОГО".
Завдання цієї рубрики - дати можливість кожному небайдужому рівнянину виступити в ролі репортера, поділившись власними спостереженнями за подіями, що відбуваються навколо.


Нагадуємо, як завантажити матеріал для рубрики Репортер OGO.ua:
- Перший варіант: Відправити електронний лист з дописом, фото-, відео-матеріалами на reporterogo@gmail.com чи info@ogo.ua.

- Другий варіант: Або ж завантажити матеріали у соціальних мережах через наші аккаунти: Вконтакте - http://vk.com/ogo_ua#/ogo_ua та Facebook - http://www.facebook.com/OGO.ua







На правах реклами