Ми у Facebook
12.03.2013, 17:35

У Ватикані обирають нового Папу Римського [+Фото]

Конклав може стати найшвидшим в історії.
Сьогодні в Сікстинській капелі у Ватикані 115 кардиналів обиратимуть нового Папу Римського. Католицька Церква поспішає із обранням понтифіка до Великодня, тому є надія, що цей Конклав стане найшвидшим за всю історію.

Папа Римський зрікається престолу

Так, глава прес-служби Святого Престолу священик Федеріко Ломбарді заявив, що кардинали, які зберуться на конклаві з обрання нового Папи Римського, вже сформували свою думку щодо можливих претендентів на папський престол і готові зробити вибір.




12.53 На площі перед Собором святого Петра збираються люди. У Римі падає дощ, але бажаючих почути звітку про обрання Папи Римського не меншає.
12.42 Урочиста меса завершена. Тепер кардиналів очікує обід.
12.35 Після прийняття святого причастя усі співають ще одну молитву, яка прославляє Ісуса Христа.

У Ватикані визначилися два фаворити на Папський престол

12.30 Кардинали подходять до причастя. Спочатку беруть хліб, який потім кладують у вино.
12.20 Меса підходить до завершення. Священники і кардинали зробили почесне коло навколо престолу. Усі бажаючі приймають причастя після сповіді.



11.50. Урочиста меса триває. На молитві присутні кардинали, які вдягнені у червоні мантії, гості, політики, віряни. Служба йде італійською мовою.

Як обирають Папу Римського?

11.00 Члени Кардинальської колегії почали урочисту месу "pro eligendo Pontifice" в Соборі св. Петра. Цей день увійде в історію Римо-католицької церкви як перший день конклаву.
9.00 Служба безпеки Ватикану вже встановила пристрої для того, щоб не було стільникового та інтернет зв'язку. "Глушилки" розташовані в будівлі Сікстинської капели та житловому комплексі в Санта Марії, де зупинилися кардинали. Крім цього, відсутність зв'язку не дозволить кардиналам або комусь з працівників Ватикану, включаючи обслуговуючий персонал, встановити мікрофони з метою отримання інформації. Ті, хто порушив заборону, незалежно від статусу, очікує відлучення від церкви.


Фото intv.ua





На правах реклами