Ми у Facebook
15.03.2013, 13:15

Батькам — електронні черги, дітям — додаткові групи

Уже з 2014 року влаштувати дитину у дитячий садок у Рівному можна буде лише після електронної реєстрації. Документ, який регулює це нововведення, розглянули на черговому засіданні міськвиконкому. Щоправда, не всім новації прийшлися до смаку.
За словами начальника міського управління освіти Василя ХАРКОВЦЯ, положення про запровадження загальної міської електронної реєстрації дітей для влаштування у дошкільні навчальні заклади Рівного вступить у дію у 2014 році. Тому цьогоріч у садочки прийматимуть за звичною схемою. А от електронний реєстр запроваджуватимуть, базуючись на досвіді Івано-Франківська та Чернівців. До того ж, запевнив головний освітянин міста, на це не витратили “ні копійки” бюджетних коштів.

У Рівному до садочків стоятиме черга. Електронна

— Коли народилася дитина, людина може відразу внести її у реєстр і поступово відстежувати, як рухається це місце. Окрім того, людина може зареєструватися лише в один дошкільний заклад, адже зараз нерідко люди страхуються й подають документи у кілька садочків, а тоді обирають, який їм підходить більше, — розповів Василь Харковець.

— Колізія виходить, — апелював член виконкому Андрій БОРТНІК. — Адже тоді інші, які не зареєструвались, не зможуть реалізувати своє конституційне право на освіту. Думаю, що цей реєстр не на часі. Краще б управління освіти подумало про розширення існуючих садочків чи груп, аби у них були місця для дітей.

У дитсадках Рівненщини не вистачає місць


— Кожного року ми відкриваємо додаткові групи, де це можливо, і залежно від навантаження. Заплановано це і на цей рік, — запевнив пан Харковець. До того ж, за цього словами, до кінця року планують відкрити дитячий садок на чотири групи у приміщенні на вул. Остафова, де зараз розміщається початкові класи "Школи Надії". Так само чотири групи розмістять і у приміщенні на Кутузова, 23а, де нині розташувався Притулок для дітей служби у справах дітей РОДА.

У Сарнах дітей у садочки записуватимуть через... інтернет

У той же час член виконкому Роман ДЕНИСЮК попросив додати до положення інформацію про те, що реєстрація у електронній черзі безкоштовна, а особи, які порушують відповідне положення — нестимуть відповідальність за законом. Із такими зауваженнями, власне, положення і підтримали.





На правах реклами