Ми у Facebook
15.03.2013, 20:36

Футболіста з Рівненщини викликали до Національної збірної України

Наприкінці березня Національна збірна України з футболу проведе два чергові матчі відбору до Чемпіонату світу 2014 року проти збірних Польщі та Молдови. Одним з гравців, що викликані до табору української команди, став уродженець Млинівщини Володимир Гоменюк.
На виклик головного тренера збірної Михайла Фоменка до розташування національної команди прибудуть 25 гравців:

Воротарі: Андрій П'ятов ("Шахтар"), Олександр Горяїнов ("Металіст"), Рустам Худжамов ("Іллічівець").
Захисники: В'ячеслав Шевчук, Олександр Кучер, Ярослав Ракицький (усі - "Шахтар"), Євген Хачеріді, Євген Селін (обидва - "Динамо"), Віталій Мандзюк, Артем Федецький (обидва - "Дніпро"), Богдан Бутко ("Іллічівець").
Півзахисники: Олег Гусєв, Денис Гармаш, Андрій Ярмоленко, Роман Безус (всі - "Динамо"), Євген Коноплянка, Руслан Ротань, Сергій Кравченко (всі - "Дніпро"), Микола Морозюк ("Металург" Д), Тарас Степаненко ("Шахтар"), Анатолій Тимощук ("Баварія" Мюнхен).
Нападники: Євген Селезньов, Роман Зозуля (обидва - "Дніпро"), Марко Девіч ("Металіст"), Володимир Гоменюк ("Арсенал" Київ).

Останній з цього списку гравець - не чужий для рівненських вболівальників. Володимир Гоменюк народився на Рівненщині, у селі Бокійма Млинівського району.

Володимир розпочав кар'єру у млинівській "Ікві", за яку виступав у 2002-2004 роках. Там його помітили селекціонери сімферопольської "Таврії", за яку він відіграв три сезони.



Саме під час виступів у "Таврії" Володимир Гоменюк дебютував з Національній збірній - 1 червня 2008 року у товариській грі проти Швеції (0:1).

З того часу Володимир встиг провести за збірну 8 матчів. Останній - у вересні 2009 проти команди Андорри.

Володимир Гоменюк у грі проти "Металіста"
Володимир Гоменюк у грі проти "Металіста"


Після цього тренери збірної Гоменюка до табору не викликали. І ось Михайло Фоменко вирішив повернути форварда, який нині грає за київський "Арсенал", до національної команди.

Побачити Володимира Гоменюка у футболці збірної України можна буде уже зовсім скоро - 22 березня у грі проти Польщі (у Варшаві) та 26 березня у матчі проти Молдови (в Одесі).





На правах реклами