Ми у Facebook
18.03.2013, 10:40

У Прощену неділю пішла з життя співачка Оксана Хожай

У неділю 17 березня після тривалої хвороби померла українська співачка Оксана Хожай. Її зірковий час припав на 90-ті роки. Тоді вона була учасницею першого вітчизняного хіт-параду "Територія А", а також фестивалів "Шлягер" та "Ранкова пошта". Життя Оксани Хожай обірвалося на 48-му році життя.
Зазначимо, одним з останніх бажань співачки було прагнення обвінчатися зі своїм 32-річним цивільним чоловіком Віталієм.

Нагадаємо, Оксана Хожай останній час дуже сильно хворіла. У серпні у неї діагностували рідкісну хворобу - синдром Шегрена.

Під час хвороби Оксана дуже часто думала про самогубство, відмовлялася лікуватися і перебувала у постійній депресії.

"У мене дуже багато останнім часом думок поганих, чесно скажу, про суїцид", - розповідала раніше Оксана.

Однак тоді жінку зупиняла одинока мати і вдячність людям, які допомагали збирати кошти на її лікування.

Невиліковна хвороба Оксани перетікала дуже важко. У лютому вона навіть не могла пересуватися без допомоги. Єдині, хто на думку Оксани допомагали боротися з синдромом Шегрена – це її домашні улюбленці.

Через сильний біль співачка майже не вставала, проте не припиняє співати. Замість сцени у неї було невелике ліжко, а слухачами - коти та собаки. Тільки-но Оксана почала співати, як її відданий фанат намагався підспівувати.

Так Оксана виглядала до хвороби
Так Оксана виглядала до хвороби


Через те, що стан Оксани постійно погіршувався і почали відмовляти органи, було вирішено робити дуже ризиковану операцію.

На той час до всіх проблем співачки додалося ще й те, що у неї кредитори хотіли відібрати квартиру.

Хожай і її чоловік свого часу взяли кредит в одному з українських банків, а квартиру надали в якості застави. Тоді, коли всі гроші йшли на лікування артистки, банк вимагав негайно погасити заборгованість.

Через постійне погіршення здоров'я, 11 березня співачці зробили термінову операцію через розрив кишки. Після операції вона не приходила до тями півдоби.

За словами цивільного чоловіка співачки Віталія Зарицького, Оксані геть вирізали кишківник. До цього вона кілька місяців нічого не могла їсти та пити.

Лікарі відмовлялися коментувати її стан, посилаючись на заборону самої хворої. Зазначимо, за час недуги вона схудла майже на 20 кілограмів.



А вже 17 березня Оксана Хожай померла.

Довідка:

Хожай народилася в Києві в 31 січня 1965 року. Музичну освіту здобула в Київській середній спеціалізованій школі-інтернаті ім. М.Лисенка для особливо обдарованих дітей при Київській консерваторії.

Після школи вступила до театрального інституту ім. Карпенка-Карого на акторське відділення.

Вже в студентські роки була ведучою і брала активну участь у телевізійному конкурсі "Несподіваний Дощ".

Не один раз була запрошена в музичну телепрограму "Ранкова пошта". Була єдиною представницею від України в професійній французької трупі світового кабаре "Мулен Руж"; співала в супроводі оркестру в Угорщині, Німеччині, Австрії та Болгарії.

У 1993 році випустила альбом "Пантера". У 1995 році - альбом "Дощ", супроводжуваний однойменним кращим кліпом 1995 року, вперше - у чорно-білому стилі.

Влітку 1997 року фірма "Western Thunder" розтиражувала альбом на касеті: вихід альбому супроводжувався прем'єрою відеокліпу "Ту-ру-ру", що став першим в Україні кліпом з елементами комп'ютерної графіки.

У 2008 році Оксана Хожай перемогла в українській версії телешоу "Звана вечеря". У 2008 і 2010 роках її сингл "Мовчати" увійшов до топ-20 хіт-параду, проведеного українським музичним порталом "Я - зірка" спільно з радіостанцією "MusicРадіо".





На правах реклами