Ми у Facebook
19.03.2013, 11:40

Папа Франциск прийме правління на Святому престолі

Сьогодні відбудеться інавгурація Папи Франциска.
Сьогоднішня урочиста інтронізація Папи Римського Франциска пройде на площі Святого Петра. Новий понтифік офіційно прийме святий престол у свої руки.

Початок церемонії інтронізації Папи Франциска запланований на 10:30. Однак лідер католицької церкви прибуде на площу Святого Петра у Ватикані на півгодини раніше, щоб помолитися і зустрітися з прочанами.

Новий Папа Римський дуже поміркований, але виступає проти гей-шлюбів

Як повідомляє газета Corriere della Sera, це буде унікальна зустріч понтифіка і вірян, яка не мала прецедентів. О 10:30 кардинали пройдуть до Вівтаря сповіді в базиліці святого Петра. Після цього Папа Франциск разом із патріархами католицьких церков східного обряду пройде через ворота Ватикану. Перед тим, як прийняти правління у католицькому місті-державі, він помолиться перед могилою Святого Петра.

Потім кардинали пройдуть на площу святого Петра, де кардинал протодиякон Жан-Луї Туро, який оголосив про обрання нового Папи Римського, накладе на Франциска паллій – стрічку із овечої вовни з вишитими чорними хрестами. А кардинал Анджело Содано одягне на палець Папи Франциска перстень рибака.

Над Ватиканом білий дим - обрали нового Папу Римського [+Відео]

На церемонію вже прибули президент Аргентини Крістіна Фернандес де Кіршнер, президент Бразилії Ділма Русефф, президент Польщі Броніслав Коморовський, віце-прзидент США Джо Байден та президент Чилі Себастьян Пінера.





На правах реклами