Ми у Facebook
20.03.2013, 16:28

У Рівному оголосили епідемію грипу

Як повідомляють епідеміологи, у Рівному перевищено епідеміологічний поріг захворюваності на грип. Проте, за словами головного освітянина Рівного Василя Харковця, карантин у навчальних закладах міста поки не вводять.
За даними епідеміологів у Рівному за останні два дні, 18-19 березня, фіксувалося стрімке зростання захворюваності на грип.

- Зокрема 18 березня захворіла 491 особа, 250 з яких - діти, - пояснив начальник епідеміологічного відділу головного управління Держсанепідемслужби у Рівненській області Віктор Мороз. - 19 березня кількість ще зросла - 406 чоловік, 242 з яких - діти.

- Для того, щоб зачинити школи на карантин, кількість хворих учнів повинна бути не менше 30 відсотків, - пояснив начальник Рівненського міського управління освіти і науки Василь Харковець. - Поки що захворіло 15,9% учнів. Найближче до введення карантину знаходяться ЗОШ №6 - 26,6%, ЗОШ №13, - 24,7%, ЗОШ №28 - 23,8% та НВК "Престиж" - 22,8%.

Василь Харковець додав, що оскільки до початку весняних канікул залишається декілька днів, то припиняти навчальний процес не будуть, а лише обмежать проведення масових заходів за участю дітей.

Окрім Рівного, за словами епідеміологів, епідемічний поріг перевищений у Кузнецовську, а у Рівненському районі та у м. Дубно рівень захворюваності близький до порогового.





На правах реклами