Ми у Facebook
22.03.2013, 09:16

Екобудинок – не мрія, а реальність [На правах реклами]

З давніх давен наші пращури будували своє житло з деревини чи очерету, а не з цегли й піноблоків. Й були набагато здоровішими, адже матеріали для будівництва – екологічно чисті. Нині, коли в більшості будматеріалів є хімія, люди повертаються до забутих технологій.
У наш час люди досить часто віддають перевагу життю за містом, адже там повітря чистіше. Не менш важливим є і ще один факт – з чого збудоване наше заміське житло. Нині у будівництві використовується чимало хімічних матеріалів, що мають шкідливий вплив на здоров’я.

Екологічний будинок, або екобудинок - це не просто помешкання, а ціла філософія. При чому її прибічниками повинні бути не лише архітектори, конструктори і будівельники, але й самі мешканці.

Загалом, екобудинок може бути створений як з природних, так і з штучних будівельних матеріалів, головне, щоб вони не були джерелом шкідливих для людини та довкілля речовин.

- Екологічна садиба здебільшого має деревя'ний каркас, а стіни та покрівля виконуються з використанням енергозберігаючих та природних матеріалів, вікна та двері - з натуральної деревини, а внутрішнє та зовнішнє оздоблення виконується з найбільшим використанням природних та екологічно безпечних матеріалів та технології, - зазначає приватний архітектор Руслан Москалик.


Детальніше про екобудинки - на сайті SVITHAT

Останнім часом набувають популярності будинки, створені повністю з природної сировини за стародавніми вдосконаленими технологіями. Глина, деревина, саман, солома і соломіт, комиш і комишит, ракушняк – вони не містять шкідливих речовин і мають властивість поглинати зайву вологу з повітря у приміщенні та віддавати її, коли необхідно. Таким чином стіни "дихають".



Споруджений з дбайливо дібраних будівельних та оздоблювальних матеріалів, екобудинок нагадує курорт. Тут панує сприятливий для людини мікроклімат-температура повітря, нормальна вологість повітря й в складі повітря відсутні шкідливі домішки тощо.

Детальніше про екобудинки - на сайті SVITHAT

При цьому, завдяки особливим технологіям будівництва і планування, а також дбайливому ставленню мешканців, екобудинок споживає мінімальну кількість енергії, яка виробляється завдяки використанню місцевих відновлюваних джерел енергії (енергія вітру, сонця, тепла Землі тощо).



- Крім безпечних матеріалів та економного енергоспоживання, екологічний будинок відрізняється раціональним використанням усіх інших природних ресурсів, - пояснює Руслан Москалик. - Водопостачання здійснюється з місцевих поверхневих або підземних вод. Ретельно очищена питна вода використовується тільки за призначенням, а от для прибирання, прання та інших господарських потреб цілком достатньо технічної води (це може бути неочищена природна вода, або вже використана у побуті вода після очищення на локальних очисних спорудах).

Детальніше про екобудинки - на сайті SVITHAT

Такі будинки вимагають серйозного та ретельного підходу у проектуванні. Адже саме на цьому етапі слід враховувати скільки енергії споживатиме будинок для обігріву та охолодження. Житлові кімнати краще розташовувати ближче до південної сторони. Якщо біля північної стіни розташувати гараж чи іншу технічну споруду, то він захищатиме від тепловтрат. А от кухня, розміщена з північного боку, взимку додатково зігріє, а влітку навпаки не буде перегріватися сама. Також слід враховувати, що гарним та корисним доповненням будуть рослинні огорожі. У спеку вони сприяють природному охолодженню приміщень, створюючи тінь.



Розрахунки показують, що без урахування транспортних і витрат на відрядження, вартість будівництва такого будинку складе від 4800 до 5500 гривень за квадратний метр. Звісно, побудова такого будинку вимагає чималих грошових витрат, проте за кілька років Ваш енергоекономічний та екологічно-чистий дім повністю окупиться.



І найголовніше, про що слід пам’ятати, так це про те, що у такого екологічного чистому будинку ви почуватиметесь здоровими!

Детальніше про екобудинки - на сайті SVITHAT





На правах реклами