Ми у Facebook
22.03.2013, 14:10

Квитки на поїзд стануть іменними вже 6 квітня

Документ, що посвідчує особу, необхідно буде пред'являти лише при посадці до поїзда.
Починаючи з 6 квітня 2013 року, оформлення квитків на потяг здійснюватиметься з внесенням до проїзних документів прізвища та імені пасажира. Паспорт необхідно пред'являти лише при посадці до поїзда.

Під час оформлення проїзних документів з використанням мобільного зв'язку, Інтернету, спеціалізованих автоматів самообслуговування тощо прізвище та ім'я особи, що буде здійснювати поїздку, зазначає особа, яка здійснює оформлення та оплату проїзного документа, повідомляє прес-служба Міністерства Інфраструктури України.

Дане нововведення врегульоване постановою Кабінету міністрів, яка опублікована у виданні "Урядовий кур'єр" та набирає чинності 6 квітня 2013 року.

"Укрзалізниця" хоче запровадити "єдиний квиток"

Проїзні документи, придбані до набрання чинності цією постановою, у яких не зазначено іменних даних пасажира є дійсними і посадка до поїзда здійснюватиметься без пред'явлення документа, який посвідчує особу.

Якщо ж українці купуватимуть квитки за пільговими цінами, то документ, який підтверджує право на пільговий проїзд, необхідно пред'являти як при купівлі квитка, так і при посадці. При посадці в поїзд пасажиру, який має пільговий квиток, необхідно пред'явити сам проїзний документ та документ, що підтверджує право на пільговий проїзд. Інших додаткових документів пред'являти не потрібно.

У потяги пускатимуть тільки з паспортами

При подорожі з дитиною до 14 років з собою потрібно мати квиток та оригінал документа, який підтверджує вік дитини, пояснює прес-служба міністерства.

На поїзди приміського сполучення та регіональні поїзди на проїзних документах (крім пільгових та безплатних) прізвище та ім'я особи не зазначаються і посадка здійснюється без пред'явлення документів, що посвідчують особу.

Нагадаємо, іменні квитки, за твердженням міністерства, вводяться у зв'язку з поетапним переходом на електронні квитки, через значне зростання Інтернет-продажу проїзних документів та для запобігання випадкам незаконного перепродажу проїзних документів сторонніми особами.





На правах реклами