Ми у Facebook
26.03.2013, 10:33

На Рівненщині хлопця вдарило струмом у будці електротрансформатора

15-річна дитина знаходиться у важкому стані в реанімації.
У понеділок, 25 березня, в реанімаційне відділення Володимирецької центральної районної лікарні у важкому стані госпіталізований 15-річний мешканець села Кідри Володимирецького району.

Лікарі встановили діагноз: електротравма, електроопік обох верхніх кінцівок та нижньої третини правого стегна.

Зі слів батьків, травми хлопець отримав під час прогулянки, коли заліз у приміщення з електротрансформатором.

Подібний випадок стався днями на Луганщині: першокласник дивом вижив після електричного розряду у 6 тис. вольт. Про це йдеться у сюжеті ТСН.ua

Хлопець зайшов у відкриту трансформаторну будку, що стоїть поблизу школи та дитячого майданчика.

Лікарі кажуть, що хлопчик вижив дивом. Він уже пережив три операції поспіль, і це лише перший етап важкого лікування. Дитина перебуває у важкому, але стабільному стані.

Мешканці найближчих будинків твердять, що трансформаторна будка була відкрита кілька днів. Друзі постраждалого хлопця розповіли, що він побачив відкриті двері і не стримав цікавості. Взяв палку і ввійшов всередину.

Трансформаторна будка належить Луганському енергетичному об'єднанню. Там запевняють, що двері були зачинені, але саме напередодні трагедії їх зламали крадії кольорового металу. Мовляв, з цієї та сусідньої підстанції крадуть обладнання ледь не щомісяця. Перевіряють же, за нормативом, щопівроку. Востаннє — у лютому.

Втім правоохоронці у цій трагедії таки побачили ознаки службової недбалості.

Енергетики кажуть, що виділили гроші на лікування постраждалої дитини. Обіцяють тепер перевірити, чи замкнені усі підпорядковані їм підстанції.

Чому у трансформаторній будці опинився рівненський хлопець і чи буде за це хтось відповідати?





На правах реклами