Ми у Facebook
26.03.2013, 15:56

На Рівненщині дільничні допомогають стареньким в негоду [+Фото]

У зв’язку із погіршенням погодних умов відвідування помешкань самотніх осіб похилого віку є першочерговим завданням правоохоронців, адже перепади температури і снігопади вже спричинили чимало нещасних випадків.
Аби попередити такі інциденти, дільничні інспектори міліції разом зі своїми помічниками відвідують одиноких людей похилого віку. Шерифи не лише проводять роз’яснювальні бесіди, а й допомагають по господарству, - повідомляє СЗГ УМВС України в Рівненській області.

— Останнім часом побільшало дзвінків до дільничних інспекторів міліції від самотніх осіб похилого віку, — говорить дільничний інспектор Рівненського МВ УМВС Максим Шушенко. — У таку погоду вони бояться самотужки виходити з дому, аби не послизнутись. Тому ми приходимо їм на допомогу — відкидаємо сніг, приносимо воду з колодязя, ходимо до магазину. Та головне для нас, що громадяни до нас звертаються, адже такі візити спрощують спілкування, люди почувають себе більш впевненими та захищеними.



Однією з тих, до кого завітав сьогодні дільничний інспектор, є 80-річна рівнянка Інна Іванівна. Жінка мешкає одна і правоохоронець чи не єдиний, хто може прийти їй на допомогу. Жінка щиро дякує міліціонеру, адже й не знала б, що й робити, якби не місцевий шериф.



— Раніше я просила сусідських хлопчаків, щоб відкидали сніг. Але вони не завжди йши на поміч. А оскільки у мене хворі ноги, через кучугури снігу я взагалі не могла вийти з дому, — бідкається жінка. — А коли прийшов наш дільничний вручив візитку та сказав, що в разі потреби я можу до нього звернутися, я попросила допомогти. Час від часу правоохоронець сам заходить — цікавиться як мої справи, а інколи я й сама беру вручену ним візитку та телефоную до нього. Завжди знаю — дільничний не забариться. Сьогодні ж снігу намело стільки, що й хвіртку відкрити не змогла, а про те, щоб сходити по хліб, і мови не могло бути, адже надворі ожеледиця. Тож і вирішила подзвонити Максиму. Він прийшов, відкидав сніг та ще й сходив у магазин за продуктами. Я йому щиро вдячна.





На правах реклами