Ми у Facebook
28.03.2013, 15:19

У Рівненському перинатальному центрі народилося більше 200 немовлят

Минає місяць відтоді, як відкрили заклад. За цей час тут допомогли з’явитися на світ 203 діткам. Також у перинатальному центрі народилося чотири двійні.
Днями виписали маму з двома малюками – донькою й синочком. У жінки були передчасні пологи. Новонароджені важили всього 1 кілограм 600 грамів та 1 кілограм 700 грамів. Тож певний час крихітки перебували у кювезах. Їсти самостійно ще не могли, тому їх годували через зонд. Нині і хлопчик, і дівчинка набрали вагу – обоє важать вже більше двох кілограмів. Малюки жваві і почуваються добре, розповідають лікарі, тож маму і немовлят відпускають додому. Про це повідомили у прес-службі РОДА.

На сьогодні ж у кювезах медики виходжують шістьох діток. Серед них є й такі, що важать менше кілограма.

Нагадаємо, у нововідкритому перинатальному центрі, обладнаному сучасною апаратурою, медичні послуги жінкам та новонародженим надають на новому рівні.

У Рівному перенатальний центр відкрили без Януковича ФОТОГАЛЕРЕЯ

До речі, у медзакладі облаштували спеціальну палату, призначену для мами, яка народила трійню. Раніше таких умов тут не було.

Також лікарі перинатального центру завдяки створеній базі працюють за методами, які практикують у кращих світових клініках. Тож тепер більше діток отримало шанс народитися і рости здоровими.

У Рівному перинатальний центр обійдеться у 64 мільйони

Усе це стало можливим у рамках реалізації Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства», який ініціював Президент України Віктор Янукович.





На правах реклами