Ми у Facebook
01.04.2013, 15:15

Щука – за 340 гривень: на Рівненщині починається нерест

Усі, хто знехтує законом "Про встановлення весняно-літньої заборони на лов риби, інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах, підконтрольних Рівнерибоохороні на 2013 рік”, отримають численні грошові штрафи.
Відповідний наказ видав начальник управління Держрибоохорони у Рівненській області Леонід Філончук.

Відповідно до Законів України про рибне господарство, забороняється здійснення промислового, любительського і спортивного рибальства, а також добування водних біоресурсів на час ходу риби на нерест і на період ікрометання у такі строки:

- з 11 квітня по 30 травня – на річках області;
- з 11 квітня по 20 червня – на озерах, водосховищах, інших водоймах;
- з 11 квітня по 10 липня – в придаткових водах річок.

Забороняється лов раків у водоймах підконтрольних управлінню в період виношування ікри, личинок, першої та другої линьок в такі строки:

- з 11 квітня по 10 липня;
- з 20 серпня по 30 вересня;

Під особливим контролем будуть перебувати Млинівське, Хрінницьке та інші водосховища, річки Прип’ять, Горинь, Стир, Іква, Случ та ставки загальнодержавного значення.

Також громадянам та організаціям забороняється користуватися та пересуватися плавзасобами в межах нерестовищ.

Рибалити можна тільки у відповідності до Правил любительського і спортивного рибальства. Дозволяється любительське рибальство на водоймах загального користування та водоймах закріплених за товариствами рибалок-любителів, з берега за межами нерестовищ (мілководні зарослі вищою водною рослинністю або закорчовані ділянки водойм, стариці, заплави та заливні луки) одною поплавковою або донною вудкою із одним гачком та спінінгом.

Постанова уряду України щодо штрафів за незаконний вилов риби:

Судак – 510 грн.
Краснопірка – 68 грн.
Плітка (плотва) – 85 грн.
Лин (Линок), Короп – 119 грн.
Лящ – 170 грн.
Язь – 136 грн.
Щука – 340 грн.
Сом – 425 грн.
Товстолобик – 255 грн.
Карась, окунь – 85 грн.


ДОВІДКА:

За нехтування Законів та правил громадяни та посадові особи несуть адміністративну та кримінальну відповідальність. На даний час порушення правил рибальства (за статею 85 ч. 3 та ч. 4 КУпАП) тягне за собою накладення штрафу на громадян від 34 грн. (за дрібне порушення) до 680 грн. (за грубе порушення) з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних живих ресурсів чи без такої і на посадових осіб від 170 грн. до 850 грн. з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних живих ресурсів чи без такої. А порушення норм і правил, внаслідок чого настає істотна шкода водним живим ресурсам у відповідності до ст. 249 Кримінального кодексу України карається штрафом до 1700 грн. або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого. Ті самі діяння, якщо вони вчинені способом масового знищення риби, звірів чи інших видів тваринного світу або особою, раніше судимою за злочин, передбачений цією статтею, - караються штрафом від 1700 грн. до 3400 грн. або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.





На правах реклами