Ми у Facebook
02.04.2013, 14:53

На Рівненщині за 100 гривень хабара звільнили з посади заввідділенням лікарні

Медик виписав "липовий" лікарняний листок, за що отримав сто гривень.
За повідомленням прокуратури Рівненської області, корупціонера виявили в Острозькій центральній районній лікарні.

- Прокурорська перевірка встановила, що завідувач одного із відділень комунального закладу "Острозька центральна районна лікарня" у лютому 2012 року видав недостовірний листок працездатності громадянину для пред’явлення за місцем роботи, - роз’яснює Острозький міжрайонний прокурор Любов Ковальчук. - Тоді як насправді у зазначений в документі період чоловік перебував не на лікуванні, а на заробітках за кордоном. За це лікар ще й одержав неправомірну вигоду в розмірі 100 гривень.

Постановою Острозького районного суду від 28 лютого 2013 року медпрацівника визнано винним у вчиненні адміністративного корупційного правопорушення та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 850 гривень з конфіскацією незаконно одержаної неправомірної вигоди в розмірі 100 гривень.

Корупціонера звільнили із займаної посади.

Нагадаємо, нещодавно Рівне сколихнула інформація, що у щойно відкритому перинатальному центрі працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Рівненській області затримали на хабарі виконуючого обов’язки головного лікаря та медсестру.

За повідомленням прес-служби ГУБОЗ МВС України, виконуючий обов'язки головного лікаря та медсестра за працевлаштування у лікарню вимагали від кандидата на посаду 2,5 тисячі доларів США хабара.

Резонансне затримання відбулося 11 березня у Рівненському обласному перинатальному центрі.





На правах реклами