Ми у Facebook
02.04.2013, 15:25

Рівняни можуть приклонитися до частини Животворного Хреста [+Фото]

Приклонитися до Хреста з часткою Животворного древа Господнього має можливість кожен мешканець Рівного та області. Реліквія знаходиться у верхньому храмі Свято-Воскресенського кафедрального собору.
- Коли розіп’яли Ісуса Христа, на тому ж самому місці був закопаний цей Хрест, - розповідає священик собору отець Анатолій. – Багато століть він був недоторканним, закиданий камінням. У другому столітті нашої ери на тому місці побудували язичницький храм Венери. Вже у четвертому столітті нашої ери Єлена, мати Костянтина Великого, розпочала пошуки цього Животворного Хреста. Ретельно обшукавши місцину, Єлена знайшла три хрести. Щоб переконатися, який з них справжній, вона вчинила дуже мудро, відрізавши по частинці з кожного і почергово прикладала їх до смертельно хворої жінки.



- Після поцілунку одного з екземплярів жінка вилікувалась за одну ніч. Кожному віруючому християнину, незважаючи на чин та заможність, Єлена віддавала по шматочку з Хреста, - додає священик.



"Рівненщина релігійна": блоги OGO.ua

Один шматочок Животворного древа Господнього дістався до Рівного з чоловічого монастиря, що знаходиться на Козацьких могилах, з нагоди 1025-ліття Хрещення Київської Русі.



Значення народження Христа: блоги OGO.ua

Отець Анатолій наголошує, що святиня з частиною Хреста, на якому розіп’яли Ісуса Христа, дарує людям не тільки тілесне зцілення, але й духовне. Це величніша реліквія усіх християн. Усі охочі побачити та приклонитися до Хреста з часткою Животворного древа Господнього зможуть у Свято-Воскресенському соборі до шостого квітня.





На правах реклами