Ми у Facebook
02.04.2013, 17:00

У разі ДТП через яму на дорозі водії мають звертатись до суду

Незадовільний стан дорожнього покриття вкрай негативно позначається на безпеці дорожнього руху. Тому працівники Державтоінспекції вважають своїм першочерговим завданням зробити все для ліквідації ямковості.
Кожен водій, аби зберегти свій автомобіль від незапланованого ремонту, намагається рухатися тією ділянкою дороги, де найменше ям. При цьому, автовласники, оминаючи ями, нерідко виїжджають на смугу зустрічного руху, чим самим створюючи аварійні ситуації для зустрічного транспорту.

Треба також відмітити, що у багатьох дорожньо-транспортних пригодах одним із супутніх факторів їх скоєння все ж є стан дорожнього покриття.

У разі скоєння ДТП в результаті незадовільного стану дорожнього покриття, необхідно викликати працівників Державтоінспекції для оформлення відповідних матеріалів, щоб у подальшому можна було звернутися до суду для відшкодування збитків.

Працівники Державтоінспекції, розпочинаючи з лютого і по теперішній час, проводять перевірки стану утримання доріг і вулиць Рівненської області.

- За результатами проведених перевірок вартові доріг уже надали 175 приписів та вимог посадовим особам дорожньо-комунальних організацій на приведення у належний стан покриття доріг та вулиць, позначення відповідними знаками ділянок, що загрожують безпеці дорожнього руху, - розповідає начальник сектору організації дорожнього руху та нагляду за станом доріг підполковник міліції Андрій Валерко.



Складено 27 адміністративних матеріалів за неналежне вжиття заходів з ліквідації руйнувань покриття проїзної частини.

– Крім цього, до місцевих органів виконавчої влади та прокуратури працівники Державтоінспекції направили 27 інформації щодо реального стану вулично-дорожньої мережі, – розповідає Андрій Валерко.

Працівники Державтоінспекції закликають водіїв, аби не стати учасником дорожньо-транспортної пригоди, враховувати стан дорожнього покриття.

Прес-служба ВДАІ УМВС





На правах реклами