Ми у Facebook
03.04.2013, 11:38

Тролейбусам додали 700 тисяч, і хочуть підвищити вартість проїзду

"Підтягнути штани" КП "Рівнеелектроавтотранс" за рахунок міського бюджету вирішили депутати Рівненської міської ради. Для цього виділили 700 тисяч гривень.
Як пояснив міський голова Рівного Володимир Хомко, ці кошти спрямують на підтримку підприємства. Адже нині воно на межі банкрутства. Держава не компенсує підприємству перевезення пільговиків, а тому й транспортники опинилися у скрутному становищі.

— Держава гарантувала ці пільги, але не робить цього. Підприємство зараз на межі банкрутства. Економити нема на чому. Люди працюють на рейсах лише чотири дні. Ніяких витрат, крім виробничих, нема. Ці кошти їм лише для "підтримки штанів". Хочемо хоч якось втримати підприємство на плаву та придбати хоч кілька вживаних тролейбусів. А то буде як в інших містах України, де страйкують тролейбусники, — переконував депутатів міський голова.

Між тим у міськвиконкомі вже підготували проект рішення про підняття вартості проїзду у тролейбусах. За підрахунками він становитиме не звичні 1,25, а 1,5 гривні. Щоправда, й до цього кроку владці ставляться обережно.

У Рівному підняли вартість проїзду для двох автобусів

— Досвідом встановлено, що як тільки піднімаємо тариф на тролейбус, люди пересідають на маршрутки. Тролейбус зараз і так перевозить безкоштовно левову частку пасажирів. От і виходить дилема: піднімаємо вартість — всі, хто платить, уходить на мікроавтобуси, не піднімаємо — нема за що працювати. Ми не те що боїмося чийогось осуду, а просто не можемо, бо підуть люди. Тому й підніматимемо на копійок 15-20 максимум, методом тика. Інакше просто залишимося без пасажирів, — сказав Володимир Хомко.
Таким чином подорожчання вартості проїзду у тролейбусі уникнути навряд вдасться. Щоправда, пообіцяв мер, різниця між ціною квитка у тролейбусі та маршрутці таки зберігатиметься.

— Велику надію покладаю на підняття тарифу на великогабаритні автобуси (нагадаємо, з 1 квітня вартість проїзду у них підвищилася із 1,5 гривні до 2 гривень — авт.), що вони виживуть в цих умовах. Сподіваюсь, що цих 2 гривень буде достатньо, щоб вони існували, — зауважив мер.





На правах реклами