Ми у Facebook
03.04.2013, 14:26

У Рівному біля управління МВС незаконно працює кафе

На вулиці Пушкіна, 7 поблизу Рівненського міського та обласного управління МВС в квартирі житлового будинку вже декілька років незаконно працює кафе-кондитерська. Підприємець уперто ігнорує не тільки скарги сусідів, а й приписи контролюючих служб, міліції та рішення суду, пише у своєму блозі депутат Рівненської міської ради Олександр Нестерук.
Підприємець нехтує не тільки правами рівнян, а й ігнорує рішення контролюючих інстанцій та думку громади. Маємо у місті загрозливу тенденцію. Наприклад, так само нахабно нехтують інтересами рівнян балансоутримувачі багатоквартирного будинку на вулиці Соборній, 257.

Сусідство із закладом громадського харчування мешканців будинку на вулиці Пушкіна, 7 змушені терпіти вже майже сім років. У звичайній квартирі старого житлового будинку підприємець облаштував кав’ярню, навіть не запитавши думку інших мешканців.

Як розповіла мешканка будинку на вулиці Пушкіна, 7 Наталія Гецун, будинку понад 120 років. Він зовсім не призначений для відкриття тут розважальних закладів. Адже крім відвідувачів, шуму та цигаркового диму під вікнами, мешканцям докучають і запахи з кондитерської. Через застарілу вентиляцію запах горілого, дим та сморід потрапляє не на вулицю, а до квартир.

До зауважень сусідів власник кафе Олександр Бєлобородов не став прислухатись. Шукати правди люди почали у різноманітних інстанціях – санепідемслужбі, у пожежників, міському виконавчому комітеті, депутатів міської ради.

У пошуках правди мешканці отримували постанови та рішення - кафе працює незаконно без належних документів. Звернулись до суду. За два роки пройшли сім судів. Довели свою правоту та виграли навіть Вищий спеціалізований суд України, ухвала якого не підлягає оскарженню. Відповідно до його рішення підприємець мав усунути перешкоди та незручності для сусідів та припинити незаконну діяльність.

Виконання рішення суду мала проконтролювати виконавча служба. Однак власник кафе не тільки не збирався виконувати рішення суду, а й взагалі не виходив на зв`язок з правоохоронцями. У підсумку міліціонери з Пушкіна, 4 почали пошуки пана Бєлобородова та прийшли в кондитерську з обшуком. Втім, пішли ні з чим. Не знайшли підприємця і депутати Рівненської міської ради та журналісти. На зв`язок він вийшов лише після приїзду знімальної групи телеканалу «Рівне 1».

- Щоб здійснювати роздрібну торгівлю, треба із СЕС погодити асортимент товару, мати санітарні паспорти на автотранспорт, який підвозить продукцію, а ще декларацію виробника на кожен продукт, санітарний журнал, - затято доводив на камері свою правоту Олександр Бєлобородов. - Продавець має працювати у форменному одязі й обов`язково із трудовою та санітарною книжками. У куточку споживача — книга скарг та пропозицій і свідоцтво про державну реєстрацію фізичної особи підприємця. Цього достатньо, щоб торгувати кавою та солодощами, - наполягає власник кондитерської.



Свій погляд підприємець має і на виконання рішення суду. Каже, що жодних перешкод сусідам не створює. Натомість іншої думки у міському управлінні МВС, що поряд, на Пушкіна, 4.

За словами слідчого міськвідділу міліції Михайла Овчиннікова, закрити кафе міліціонери не мають права, адже воно працює в звичайній квартирі. Натомість порушили кримінальне провадження через невиконання рішення суду та ухиляння від співпраці з виконавчою службою. За непокору підприємцю світить до трьох років позбавлення волі.





На правах реклами