Ми у Facebook
04.04.2013, 17:01

Рівне: Відремонтують дороги, по яких Хомку соромно їздити

Коли вулиці Рівного набудуть пристойного вигляду, а дорогами можна буде нормально їздити — відповісти ніхто не може. І хоч гроші на ремонт ніби є, проте лише теоретично.
— Сприймаю критику, не маю що сказати, — розвів руками міський голова Рівного Володимир ХОМКО, коли мова зайшла про стан доріг. — Єдине, що можу сказати у виправдання: поїдьте в Тернопіль, подивіться, що там робиться. Мене це мало тішить, але... До речі, їхав мер Луцька через Рівне. То казав, що йому було приємно їхати нашими дорогами (невесело усміхнувся мер — авт.), бо ж у нього таке саме, як у мене.

За його словами, цього року маємо приблизно 17 мільйонів на ремонт доріг. Орієнтовно чотири з них використають на поточні ремонти — латання ям, і 14 — на капітальні. Пощастить у першу чергу вулицям Соборній та Княгині Ольги, бо, як зауважив Хомко, "самому стидно по ній проїжджати".

У разі ДТП через яму на дорозі водії мають звертатись до суду

— Мушу визнати, що такої ситуації з дорогами не було жодного року. А я вже сам п’ятий рік мер, — бідкається Володимир Хомко. — Дороги просто розсипались. До того ж їхав на Київ, то розсипалась й нова дорога за Корцем, яку минулого року клали турки (фірма ОНУР — авт.). Не хочу, щоб це виглядало як виправдання, але спеціалісти кажуть, що, можливо, треба міняти склад бітуму і склад асфальту. Адже природні умови, які є, вже не такі, як були певний час назад. У нас в Рівному чому не було багато снігоприбиральної техніки, бо були теплі зими і тратити гроші на це не спішили. Бо купити один грейдер — це мільйон, а за ці гроші я можу поремонтувати кілометр дороги. Тому економили, не купували снігоприбиральної техніки, і все було нормально. А ці три зими підряд — просто караул. То цього року мусимо потратити кілька мільйонів — купувати техніку. І так багато міст були неготові, та й ресурсу нема.

У Рівному на Соборній латають ями [+Фото]

За законодавством, дороги, ремонт яких обійдеться до 300 тисяч гривень, має ремонтувати міське шляхово-експлуатаційне управління. Проте, за словами мера, зважаючи на ненайкращу техніку, ШЕУ виконуватиме простіші роботи. На інші дороги, а відповідно і гроші, ремонтників визначить тендер.

Рух транспорту на автотрасі Київ-Чоп відновили [+Фото]

— До речі, у тендері часто провідну роль грає вартість. Приходять люди і збивають її до нічого, а робити не мають чим. Відмовити їм неможливо. А хочеться, щоб дороги були якісні, — запевнив Хомко. І додав, що проблема буде не у тендерах, адже вони вже оголошені, а у тому, як швидко казначейство проведе гроші. Тож не виключено, що рівненські дороги чекатимуть ремонту ще довго.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ